Lotta Svärd: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m stavefejl afsted -> af sted
Linje 13:
Efter det finske nederlag i [[Fortsættelseskrigen]] krævede [[Sovjetunionen]] at alle organisationer, som de anså for paramilitære, [[fascisme|fascistiske]] eller halv-fascistiske blev opløst. Lotta Svärd organisationen var en af de som blev opløst. Det skete den 23. november 1944. En ny organisation med betegnelsen [[Suomen Naisten Huoltosäätiö]] (Finske kvinders støtteorganisation) blev imidlertid oprettet, og den overtog en stor del af dens bygninger og udstyr. Den organisation findes stadig under navnet [[Lotta Svärd Säätiö]] (Lotta Svärd organisationen).
 
Siden 4. januar 1995 har kvinder i alderen 18 til29til 29 haft ret til at ansøge om frivillig militærtjeneste i det finske forsvar og kan søge ind i alle tjenestegrene, og de optages hvis de opfylder de fysiske mindstekrav.
 
Den finske Lotta Svärd organisation har inspireret til tilsvarende organisationer i andre lande, og der er stadig en Lotta Svärd organisation i [[Sverige]] (''Lottorna'') og [[Norge]] (''Norges Lotteforbund'') mens det danske [[Lottekorps]] siden [[1989]] har været en del af [[hjemmeværnet]].