Folketingsmedlem: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 5:
Kun i [[Danmark]] bruges ''Folketing'' om [[parlament]]et, andre lande bruger andre betegnelser. Se [[parlamentsmedlem]] for den generelle beskrivelse.
 
ä== Vederlag ==
Et folketingsmedlem modtager et [[vederlag]] på 50.054 kr. om måneden (pr. 1. oktober 2012).<ref>[http://www.ft.dk/Dokumenter/Publikationer/Folketinget/~/media/Pdf_materiale/Pdf_publikationer/Informationsark/Folketingets_medlemmer/saa_meget_tjener%20pdf.ashx]. Hentet [[3. januar]] [[2013]].</ref> Dertil kommer et [[skat]]tefrit omkostningstillæg pr. måned på 4.978 kr. ved bopæl i Danmark og 6.637 kr. for medlemmer valgt i Grønland eller på Færøerne.
 
Endelig kan et folketingsmedlem få godtgørelse for dobbelt husførelse, såfremt medlemmet har bopæl uden for det sjællandske område, og folketinget ikke kan stille en bolig til rådighed for medlemmet. Denne godtgørelse udgør 73.223 kr. om året.
Linje 13:
 
Efter et års medlemskab af Folketinget er der ret til [[pension]] fra 60 års-alderen. Den højeste pension udbetales efter 20 års medlemskab af Folketinget og udgør 28.800 kr. om måneden. Efter f.eks. 4 års medlemstid er beløbet 6.568 kr. om måneden.
 
== Kilder ==
{{reflist}}
 
{{samfstub}}