Freedom Fighters: Forskelle mellem versioner

computerspil fra 2003
Content deleted Content added
Obtmj (diskussion | bidrag)
Ny side: '''''Freedom Fighters''''' (original titel: '''''Freedom: The Battle for Liberty Island'''''), er et third-person shooter videospil fra 2003 til konsollerne: Playstation 2, [...
(Ingen forskel)

Versionen fra 11. jan. 2013, 23:54

Freedom Fighters (original titel: Freedom: The Battle for Liberty Island), er et third-person shooter videospil fra 2003 til konsollerne: Playstation 2, Nintendo Gamecube, Xbox og Microsoft Windows. Handlingen er en såkaldt 'alternativ historie'. Spilleren har rollen som Cristopher Stone, en VVS-mand der senere bliver lederen for en amerikansk modstands-gruppe som bekæmper Den Røde Hær da de invadere og overtager New York City. Spillet er udviklet af IO Interactive, der har brugt en modificeret version af Hitman 2: Silent Assassin spillets motor. Spillet er udgivet af Electronic Arts.

Gameplay

Freedom Fighters er third-person shooter spil hvilket betyder at man ser og styrer karakteren bagfra. I spillet navigere man rundt i New York's gader for at bekæmpe de sovjetiske styrker. Spillet har også 'trup-baserede' elementer, for eksempel karismametret. Spilleren tjener karisma ved at fuldføre heltegerninger i forbindelse med modstandsbevægelsen, for eksempel at overtage flag og ødelægge vigtige forsyninger og ammunition. Desto mere karisma der bliver tjent, jo flere rekrutter kan spilleren rekruttere. Spilleren kan rekrutterre blandt andet lederløse guerillaer og sårede russiske soldater. Spilleren kan maximum rekruttere tolv rekrutter.

I Freedom Fighters er det gjort simpelt at styre sine rekrutter. I spillet kan spilleren give rekrutterne simple ordre såsom "følg efter", "angrib" og "forsvar", men i de fleste situationer klare de sig selv. Efter invasionen af New York City stationere modstands-folkene sig i skjulte positioner såsom ødelagte bygninger.

Multiplayer

I multiplayer delen af spillet handler – ligesom i singleplayer – om at overtage flag men også bunkere. Flaget som spilleren skal overtage i multiplayer er som regel i midten af kortet/mappet. Bunkere er placeret rundt om på kortet/mappet, og i bunkerne spawner enten russiske soldater eller amerikanske frihedskæmpere (freedom fighters). Spillere kan se hvem der ejer hvilke bunkere ved at se på stjernen over bunkeren, de russiske stjerner er røde, mens de amerikanske er blå. Begge sider har forskellige våben at vælge imellem. I hver bane er der forskellige steder at våben og ammunition er lagret. I hver bunker er der også en medicinsk genstand og en ammunitionsdåse, så hver bunker er afgørende. I PC-versionen af spillet kan man ikke spille multi-player.

Plot

Spillet starter med en række historiske hendelser der foregår i en alternativ virkelighed, der dog ikke er helt anderledes fra den virklige historie. Sovjetunionen havde smidt den første atombombe over Berlin i anden verdenskrig, og kommunismen spredte sig over kloden. På tidspunktet spiller foregår – som er i nutiden – er de forenede starter i gang med at blive belejret med kommunismen.

New York-blikkenslagerbrødrene Chris og Troy Stone er på vej til deres næste job – i anti-Sovjet aktivisten Isabelle Angelinas lejlighed. På samme tidspunkt de leder efter Isabella i den tomme lejlighed begynder den sovjetiske invasion af New York City, leder soldater under ledelse af General Tatarin også efter Isabella. Soldaterne kidnapper/beslaglægger Troy. Chris flygter og støder på mændene Mr. Jones og Phil Bagzton. De flygter ned i kloarkkerne, hvor de også slår lejr og senere får hovedkvarter/base. Senere befrier Chris Isabella fra en politistation of Troy fra et posthus.

Som månederne går laver Chris og hans rebeller en masse sabotage på de sovjetiske faciliteter, og genvinder områder af New York City imens de opbygger en hær af New York-borgere og disillusionerede sovjetiske soldater. Chris bliver kendt som "The Freedom Phantom" (friheds fantomet) i følge den sovjetiske tv-station "SAFN". Mr. Jones synes altid at have information om de sovjetiske svagheder og de andre spekulere på hvor han har informationerne fra og på hvad han lavede før krigen.

Senere bliver Troy igen kidnappet af sovejtiske styrker og bliver tortureret. Han bliver tvunget til at lave en tv-konfession for at afskrække modstandsfolkene, men i stedet opfordrer han Chris til at bliver ved med at kæmpe, hvilket medfølger til at han bliver henrettet af General Tatarin. I det rebelske hovedkvarter opfordrer Mr. Jones til et snigmord af General Tatarin i form af gengæld for Troys henrettelse. Chris udføre dette snigmord, men finder ud af, da han vender tilbage at hovedkvarteret er blevet stormet af sovjetiske styrker og at de fleste af hans modstandsfolk er blevet dræbt. Operationen var blevet skabt af Mr. Jones der afslører ham selv og fortæller at han i virkeligheden hedder Colonel Bulba og at han er styrer KGB i Nordamerika. Efter en lang kamp igennem mange mørke tuneller, finder Chris ud af at Phil og de få andre modstandsfolk der tilbage har fundet et nyt hovedkvarter. Isabella er igen blev fanger af Den Røde Hær. Om vinteren leder Chris modstandsfolkene dybere ind i det invaderede New York, og leder en størrere razzia på SAFN. Han bruger tv-stationen til at sende en meddelelse ud til alle modstandsfolk og rebeller til at afslutte krigen.

Et endeligt angreb på Governor's Island med en stor masse af modstandsfolk der næsten bliver overvundet af sovjetiske helikoptere. Chris og modstandsfolkene overvinder øen og Fort Jay, hvor de befrier Isabella. New York er befriet for et stykke tid, og Chris og hans modstandsfolk fejre det, med en smule tristhed.

Et sidste angreb finder sted i ruinerne af Frihedsgudinden.