Kirsti Andersen: Forskelle mellem versioner

dansk matematiker
Content deleted Content added
Ny side: '''Kirsti Andersen''' (født 9. december 1941 i København) er en dansk matematiker og lektor i matematikkens historie ved Aarhus Universitet.<p> Hu...
(Ingen forskel)

Versionen fra 24. jan. 2013, 00:38

Kirsti Andersen (født 9. december 1941 i København) er en dansk matematiker og lektor i matematikkens historie ved Aarhus Universitet.

Hun blev cand.scient. i matematik ved Aarhus Universitet i 1967 og erhvervede doktorgraden (dr. scient.) ved Aarhus Universitet i 2005 med disputatsen The Geometry of an Art: The History of the Mathematical Theory of Perspective from Alberti to Monge.

Kirsti Andersen fik straks efter sin kandidateksamen i 1967, et kandidatstipendium ved "Institut for de eksakte naturvidenskabers Historie" ved Aarhus Universitet. Her blev hun i 1968 ansat som amanuensis og efter få år som lektor med matematikkens historie som forskningsfelt.

Kirsti Andersen har i sin forskning især arbejdet med de matematiske teorier knyttet til perspektivlæren og hun er forfatter til flere større arbejder i dette område. Hendes grundige studier fik en markant afrunding i disputatsen fra 2005, der er publiceret på det ansete Springer-Verlag.

Kirsti Andersen har også gjort en stor indsats for formidling af matematikkens historie i forbindelse med den gymnasiale undervisning.

Kilder