Peter Thorup: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
+billede
No edit summary
Linje 4:
Han fik sit gennembrud med det soul- og blues-inspirerede band [[Beefeaters]], som han var med til at stifte som 18-årig. Senere slog han følge med den britiske bluesmusiker [[Alexis Korner]], som turnerede i Skandinavien, og de spillede sammen i en årrække både som duo og i forskellige konstellationer. Den første hed [[New Church]], som bl.a. var opvarmningsband for [[Rolling Stones]], da de spillede gratiskoncert i Hyde Park, London, den [[5. juli]] [[1969]]. Derefter dannede de big band-ensemblet [[CCS]] (forkortelse af ''The Collective Consciousness Society'', hvilket kan oversættes med "Den kollektive bevidstheds selskab"). CCS fik flere hits; bl.a. en udgave af [[Led Zeppelin]]'s ''Whole Lotta Love'', som senere blev brugt som kendingsmelodi til [[BBC]]'s [[Top of the Pops]] i flere år. Thorup og Korners sidste band var [[Snape]], som de dannede i [[1973]] sammen med musikere fra bandet [[King Crimson]].
 
Omkring [[1976]] vendte Peter Thorup tilbage til Danmark, hvor han bl.a. indledte samarbejde med [[PoulPovl Dissing]] og [[Sebastian (musiker)|Sebastian]]. Et af karrierens højdepunkter nåede Thorup med albumet ''Rejsen til Kina'' i [[1978]], en serie fremragende musikalske fortolkninger af [[Tom Kristensen (forfatter)|Tom Kristensens]] digte fra hans rejse til [[Kina]].
 
Peter Thorup holdt fast i den ægte blues-tradition, men tog også afstikkere til [[rock'n'roll]] og [[pop]]. I sidstnævnte kategori fungerede han også som producer på mange danske plader. Det store publikum vandt han med ''Skibe uden sejl'' (original titel: ''Islands in the stream''), en duet med sangerinden [[Anne Grete]] Rendtorff i [[1984]]. Denne indspilning gav ham en revival i 80'erne, hvor han også skrev titelnummeret til tv-serien ''Måske i morgen''.