Diskussion:Kina: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 319:
:::: Enig med Palnatoke desangående valgsystemet. Men det er sådan at demokrati handler om mere end bare regeringsdannelse og parlametet. Og i Kina skal man være medlem af Partiet, for at kunne bestride vigtige myndighedsposter i det øvrige samfund, det skal man trods alt ikke i USA, Storbritanien og andre lignende steder. Desuden vælger USAs præsident af og til en fra det andet parti som minister, senest med Obamas første forsvarsminister, der er republikaner selvom Obama er demokrat. --[[Bruger:Hofkas|Hofkas]] ([[Brugerdiskussion:Hofkas|diskussion]]) 30. jan 2013, 12:23 (CET)
::::: Så vi er enige om at ændre [[USA]]s info-boks til 2-parti-stat? Interessant påstand Hofkas. Hvor er det helt konkret i Kinas forfatning, at du finder, at man skal være medlem af partiet, for at kunne bestride vigtige myndighedsposter? Med så klar en påstand må du vel kunne henvise den juridiske dokumentation for den. Husk på at Wikipedia helst skal være baseret på facts og ikke på egne personlige fortolkninger. Det håber jeg også at vi kan være enige om. Personligt mener jeg ikke at Kina er et demokrati, det er heller ikke min påstand. Derfor mener jeg stadig ikke at et-parti-styre er nogen særlig objektiv status i info-boksen, hvis Wikipedia er noget man skal tage seriøst. [[Bruger:Otuzniak|Anders]] ([[Brugerdiskussion:Otuzniak|diskussion]]) 2. feb 2013, 04:17 (CET)
:::Du taler udenom, Otuzniak: Hofkas sagde faktisk ikke at det stod i forfatningen, men siden du nu nævner den, så er det jo ganske betegnende at den igen og igen taler om det kommunistiske partis lederskab. Fakta er at der er ét parti, som styrer Kina. Det kan din personlige fortolkning ikke gøre ret meget ved. --[[Bruger:Palnatoke|Palnatoke]] ([[Brugerdiskussion:Palnatoke|diskussion]]) 2. feb 2013, 10:16 (CET)
Tilbage til siden »Kina«.