Arresødal: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 1 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q4795936
No edit summary
Linje 7:
I de efterfølgende år blev Arresødal indrettet til kursuscenter, og det fungerede som sådan frem til år [[2002]], hvor den [[indisk]]e [[Sai Baba]]-bevægelse købte slottet af Kommunedata og skulle overtage ejendommen den [[1. april]]. Planen var at etablere en international skole på slottet. Men på baggrund af en verserende [[Massemedie|mediesag]] mod bevægelsens indiske guru, Sai Baba, skabte kommunens [[borgmester]] og de [[kommunalpolitiker|lokale politikere]] så megen lokal modstand mod bevægelsen, at bevægelsens ledelse valgte at trækker sig inden overtagelsen. [[Frederiksværk Kommune]] købte herpå ejendommen og måtte betale bevægelsen erstatning for tab.
 
Kommunen solgte herefter Arresødal videre til Anette og Carsten Følsgaard til etablering af [[privathospital]] og [[hospice]]. Parret overtog Arresødal den 1. januar 2003. I forbindelse med salget blev den store, smukke park ned til Arresø overtaget af Kommunen. Parken er nu offentlig tilgængelig. Parken blev 1. januar 2013 overtaget af Naturstyrelsen og drives nu som en del af de statslige skov- og naturarealer på egnen.
 
Hovedbygningen er opført i [[1786]]-[[1788]] og ombygget i [[1908]]-[[1909]]-[[2004]]. To øvrige bygninger på Arresødal er fredede.