Skattestoppet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
sammenskrevet skattestop til skattestoppet
m rettet wikilink
Linje 45:
=== Overtrædelser af skattestoppet ===
Regeringens kritikere finder at skattestoppet er overtrådt i en række konkrete tilfælde, bl.a.
* Stigninger i grundværdier 2002: En del medier bragte i 2002 historier om at skattestoppet var overtrådt, fordi forøgelser af de offentlige vurderinger medførte stigninger i [[grundskyldEjendomsskat|grundskylden]]en. Dette tilbagevistes af [[skatteminister]] [[Svend Erik Hovmand]]<ref>[http://www.skm.dk/presse/pressemeddelelser/ministeren/328.html Skattestoppet er ikke brudt] – pressemeddelelse fra Skatteministeriet, 31. maj 2002</ref>.
* I 2003 skete det eneste officielt anerkendte brud på skattestoppet<ref>[http://www.folketinget.dk/Samling/20041/salen/B39_BEH1_26_18_(NB).htm Førstebehandling af forslag om tilbagebetaling af strafafgift på skattestigninger i 2003] – referat fra Folketinget.</ref>. Det skete da Vestsjællands Amt og Frederiksberg Kommune, og dermed amterne samlet set, hævede skatterne. Vestsjællands Amt og Frederiksberg Kommune blev som konsekvens pålagt en strafafgift på 146 mio. kr., hvilket oppositionen senere foreslog tilbagebetalt.
* Som led i finanslovsaftalen 2005 har blev afgiften på alkoholsodavand og cigaretter hævet for at finansiere en sænkelse af afgifterne på øl og vin.