Jamaica-koalition: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m Ændret billedetekst
om det videre forløb
Linje 1:
'''Jamaica-koalition''' eller '''Jamaica-ampel''' ervar et nyt begreb i tysk politik for en ikke realiseret koalition mellem [[CDU]], [[FDP]] og [[Bündnis 90/Die Grünen|De Grønne]] efter valget den [[18. september]] [[2005]].
 
[[Billede:Jamaica flag 300.png|thumb|[[Jamaica]]s flag i sort, gul og grøn - koalitionens partifarver]]
Deres partifarver er sort, gul og grøn og det minder om flaget for [[Jamaica]]. Jamaica-koalitionen ervar ikke usandsynlig, efter CDU-ledere sagde, at de kan forestille sig det. Tilsammen har de 337 pladser, hvilket er et flertal på 31 pladser i Forbundsdagen, der totalt har 612 pladser. Selvom de Grønne har mange politiske programpunkter som står i modsætning til de konservative og liberale (fx. miljøpolitikken og forsvarspolitikken), kan de gå sammen på et økonomisk grundlag, hvor de Grønne også er liberale.
Jamaica-koalitionen kaldes tillige ''die Schwampel'' (fra ''schwarze Ampel'' "sort trafiklys"), fordi en ''ampelkoalition'' i Tyskland betyder en koalition mellem [[SPD]] (rød) FDP (gul) og Grønne.
 
Forhandlingerne efter valget endte med en [[Große Koalition]] i stedet, idet [[CDU]] og [[SPD]] dannede regering under ledelse af [[Angela Merkel]].
 
{{stub}}