Vejdirektoratet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Fjerner version 7102641 af 188.178.174.22 (diskussion).
Linje 1:
[[Fil:Saltspreder.jpg|thumb|Saltspreder ved Vejdirektoratet]]
 
'''Vejdirektoratet''' er en styrelsehører under [[Transportministeriet]]. ogStyrelsen har ansvaretansvar for drift og vedligehold af statsvejnettet. Vejdirektoratet forestår desuden planlægning og anlæg af nye motor- og motortrafikvejstrækninger.
Vejdirektoratet har hovedkontor i [[København]] og har en anlægsafdeling placeret i Skanderborg. Foruden det bestyrer Vejdirektoratet harogså herudover6 tjenestestedervejcentre, som er placeret i Fløng, Næstved, Middelfart, ogSkanderborg, AalborgHerning samtog i FløngAalborg.
 
En undtagelse udgør den kommende [[Sønderborgmotorvejen|Sønderborgmotorvej]], der planlægges anlagt og drevet af private entreprenører. For dette projekt har Vejdirektoratet kun ansvar for planlægning og standardsspecifikation for det kommende byggeri, men ikke for selve anlægget.<ref>[http://www.vejdirektoratet.dk/dokumentniveau.asp?page=document&objno=86675 Motorvej<br /> Kliplev-Sønderborg – Motorvejen Kliplev-Sønderborg (Vejdirektoratet.dk)<!-- Bot genereret titel -->]</ref><ref>[http://www.vejsektoren.dk/wimpdoc.asp?page=document&objno=103220 OPP – Offentlig-privat partnering<!-- Bot genereret titel -->]</ref> For alle andre motorvejsprojekter udfører Vejdirektoratet både planlægnings- og anlægsopgaverne.
Vejdirektoratet har pr. 1. jan. 2013 ca. 900 ansatte.
 
 
'''Vejdirektoratets Vejcenter i Danmark '''
 
* Vejcenter Hovedstaden ([[Fløng]])
 
* Vejcenter Sjælland ([[Næstved]])
 
* Vejcenter Syddanmark ([[Middelfart]])
 
* Vejcenter Østjylland ([[Skanderborg]])
 
* Vejcenter Midt og Vestjylland ([[Herning]])
 
* Vejcenter Nordjylland ([[Aalborg]])