Taj Mahal: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
m Gendannelse til seneste version ved Addbot, fjerner ændringer fra 77.213.152.111 (diskussion | bidrag)
Linje 8:
20.000 personer arbejdede med opførelsen, herunder specialarbejdere fra [[Europa (verdensdel)|Europa]] og [[Centralasien]]. Hovedarkitekten var [[Ustad Ahmad]] fra [[Lahore]].
 
Taj Mahal blev konstrueret af materialer fra hele [[Indien]] og [[Asien]]. Mere end 1.000 [[elefant]]er blev brugt til at transportere byggematerialerne. Den hvide [[marmor]] blev importeret fra [[Rajasthan]], [[jaspis]] fra [[Punjab (Indien)|Punjab]] og [[jade]] og [[krystal]]ler fra [[Kina]]. [[Turkis (sten)|Turkis]] var fra [[Tibet]], [[lasursten]] fra [[Afghanistan]], [[safir]]erne kom fra [[Sri Lanka]] og [[karneol]] (rødlig smykkesten) fra [[Saudi-Arabien]]. I alt blev 28 forskellige ædelstene indlagt i den hvide marmor. ولادة
 
Den centrale del af mausoleet er omkranset af fire identiske [[minaret]]er, som er bygget med en hældning udad, så de i tilfælde af et jordskælv vil styrte til jorden væk fra selve mausoleet. Til venstre fra monumentet er der en [[moske]] af rød sandsten. Moskeen blev konstrueret for at helliggøre området og skabe en plads for pilgrimme. Til højre er der en eksakt kopi af moskeen, kendt som jawab ("svar"), som alene er bygget for symmetriens skyld. Bygningen anvendes ikke som moske, da den ikke har den korrekte position i forhold til [[Mekka]].