Astrid Saalbach: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
'''Astrid Saalbach''' (født [[29. november]] [[1955]] og døbt ''Gitte Astrid Saalbach Andersen'') er en dansk dramatiker og forfatter, oversat til omkring 20 sprog, og opført eller udgivet i mange lande i og udenfor Europa, blandt andet Italien, Frankrig, Japan, Kina, Canada og USA.
 
Astrid Saalbach blev efter studentereksamen uddannet som skuespiller fra [[Statens Teaterskole]] i [[1978]]. Hun fik debut som dramatiker med radiospillet ''Spor i sandet'' i [[1981]], som blev fulgt op af flere høre- og tv-spil. Debut som forfatter i [[1985]] med novellesamlingen ''Månens Ansigtansigt''. Debut som teaterdramatiker med skuespillet ''Den usynlige by'' i [[1986]].
 
Hun fortsatte med at skrive inden for flere genrer, og i perioden [[1992]]-[[1994|94]] var hun tilknyttet [[Århus Teater]] som husdramatiker. Hun er blevet en af sin generations mest anerkendte dramatikere og har modtaget mange hædersbevisninger. Ved siden af skribentvirksomheden har hun i en periode været medredaktør ved tidsskriftet ''[[Kritik (tidsskrift)|Kritik]]'', lige som hun i en lang periode var medlem af bestyrelsen i [[Danske Dramatikeres Forbund]]. Medlem af [[Det Danske Akademi]] fra 2011.