Palace of Westminster: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 61 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q62408
No edit summary
Linje 1:
[[Fil:Palace of Westminster, London - Feb 2007.jpg|thumb|300px|Palace of Westminster]]
 
Slottet indeholder over 1000 rum, og de to vigtigste er Overhuset og Underhuset. Slottet indeholder også mødesale, biblioteker, opholdsrum, spisesale og barer. Det er stedet, hvor der afholdes store statsceremonier, så som åbningen af Parlamentet. Slottet er tæt knyttet til de to kamre, som ofte bare bliver omtalt som "Westminster" forstået som "Parlamentet". De parlamentariske bygninger er spredt rundt i de omkringliggende bygninger som for eksempel [[Portcullis House]] og Norman Shaw Buildings. DET HER LUGTER AF LORT HHEHHEHEHEHAHAHAHHAHAHAHAHA
'''Palace of Westminster''', også kendt som '''Houses of Parliament''' eller '''Westminster Palace''', i [[London]], [[England]] er stedet, hvor de to kamre i [[Det britiske parlament]] mødes som den lovgivende forsamling, på dansk kaldet de to ''Huse'': [[House of Lords|Overhuset]] ('''en:''' ''House of Lords'') og [[Underhuset]] ('''en:''' ''House of Commons'')). Slottet ligger på den nordlige side af floden [[Themsen]] i London-kvarteret, [[City of Westminster]], tæt ved andre regeringsbygninger i [[Whitehall]].
 
Den ældste bevarede del af slottet, Westminster Hall, er fra [[1097]]. Slottet fungerede oprindelig som regentbolig, men der har ikke boet nogen monarker i slottet siden det [[16. århundrede]]. De fleste af de nuværende bygninger er bygget i det [[19. århundrede]], da slottet blev genopbygget efter en brand, der næsten ødelagde alt i [[1834]]. Ansvarlig arkitekt ved genopbygningen var [[Charles Barry|Sir Charles Barry]] sammen med [[Augustus Pugin|Augustus Welby Pugin]]. Bygningen er et eksempel på [[nygotik]]. En af slottets mest berømte bygninger er klokketårnet, en turistattraktion, som indeholder klokken [[Big Ben]]. Navnet Big Ben bliver ofte fejlagtigt brugt om uret selv, hvilket faktisk er en del af [[St. Stephen's Tower]].
 
Slottet indeholder over 1000 rum, og de to vigtigste er Overhuset og Underhuset. Slottet indeholder også mødesale, biblioteker, opholdsrum, spisesale og barer. Det er stedet, hvor der afholdes store statsceremonier, så som åbningen af Parlamentet. Slottet er tæt knyttet til de to kamre, som ofte bare bliver omtalt som "Westminster" forstået som "Parlamentet". De parlamentariske bygninger er spredt rundt i de omkringliggende bygninger som for eksempel [[Portcullis House]] og Norman Shaw Buildings.
 
{{Commonskat|Palace of Westminster}}