Maurice Chevalier: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 36 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q106001
kilde: med mellemrum
Linje 41:
|bodilpriser =
}}
'''Maurice Chevalier''' ([[12. september]] [[1888]] i [[Paris]] – [[1. januar]] [[1972]] i [[Paris]]) var en [[Frankrig|fransk]] [[skuespiller]]. Nogle af Chevaliers mest kendte sange er ''Louise'', ''Mimi'', og ''Valentine''. Hans varemærke var stråhatten han altid brugte, når han stod på scenen.
 
Chevaliers far var husmalermaler. Som 13-årig, begyndte Chevalier i [[1901]], startede Chevalier for alvor indenforinden for [[showbusiness]]. Han sang gratis på en [[café]] da en velkendt mand fra teaterindustrien opdagede ham og foreslog, at han skulle prøve at få en rolle i en [[musical]]opsætning. Chevalier gjorde som han sagde, og fik rollen.
 
I [[1909]] dannede han par sammen med datidensden største kvindelige sanger i Frankrig, [[Fréhel]]. Men på grund af hendes alkohol- og narkotikaproblemer, varede forholdet ikke længere endkun til [[1911]]. Chevalier indlededeindledte da et forhold med den 23-årige [[Mistinguett]] ved [[Folies Bergère]]. Han har fået en stjerne på [[Hollywood Walk of Fame]].
Han var god ven med Osvald Helmuth.
 
== Filmografi (udvalg) ==