Arbejdsstyrke: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
tilføjet wikilink
Patchfinder (diskussion | bidrag)
retter indledning
Linje 1:
{{dansk synsvinkel}}
[[Fil:Tom Barrett talking with construction workers.jpg|thumb|Bygningsarbejdere]]
'''Arbejdsstyrken''' er den del af befolkningenen [[befolkning]], somhvis enten[[arbejdskraft]] er i beskæftigelse eller er ledig, men står til rådighed for [[arbejdsmarked]]et. og som enten er i [[Erhvervsfrekvensbeskæftigelse]]en eller er defineret[[arbejdsløshed|ledige]]. somBegrebet arbejdsstyrkensbenyttes andelom afdem, helehvis befolkningenarbejdskraft ier entilrådighed nærmerefor definereten aldersgruppe, som ibestemt [[Danmarksvirksomhed]], Statistik[[branche]] ereller defineretgeografisk region, som deen 15-64kommune årigeeller et land.
 
[[Erhvervsfrekvens]]en er defineret som arbejdsstyrkens andel af hele befolkningen i en nærmere defineret aldersgruppe, som i [[Danmarks Statistik]] er defineret som de 15-64 årige.
 
== Arbejdsstyrken i Danmark ==
Danmarks Statistik offentliggør kvartalsvise analyser af den danske arbejdsstyrkes omfang og sammensætning. I 2. kvartal 2012 bestod befolkningen i alderen 15-64 år i alt af 3.618.000 personer, hvoraf 2.619.000 var i beskæftigelse og 199.000 var ledige, således at arbejdsstyrken bestod af 2.818.000 personer.<ref>[http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/tilknytning-til-arbejdsmarkedet/arbejdskraftundersoegelsen-arbejdsstyrke.aspx Danmarks Statistik, Arbejdskraftundersøgelsen 2012]</ref> I 2007 nåede arbejdsstyrken sit højeste niveau med i alt 2.940.000 personer.