Helga Ancher: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ændret: Hun skænkede det ikke til Skagens Museum, men derimod til en selvejende fond der siden har drevet Michael og Anna Anchers Hus som museum
Linje 3:
Som eneste barn af [[Anna Ancher|Anna]] og [[Michael Ancher]] og med flere af [[Skagensmalerne]] lå det lige for, at Helga Ancher også blev kunstner, og hun gik da også tidligt i dere fodspor. Hun gik på [[Kunstakademiet]] [[1901]]-[[1904]], hvor hun blev undervist af [[Valdemar Irminger]] og [[Viggo Johansen]]. Senere, [[1909]]-[[1910]], læste hun hos Simon og Ménard i [[Paris]] .
 
De fleste af Anchers billeder er fra et område i Skagen Østerby. Hun har malet interiører fra det Brøndumske havehus, fra [[Brøndums Hotel]] og fra det Ancherske hjem. Helga Ancher udstillede kun i begrænset omfang. Ved sin død skænkedehavde hun forældrenestestamentet hjembestemt, medat indboalt tilhvad hun efterlod sig skulle indgå i et fond, [[SkagensHelga MuseumAnchers Fond]], herunder også forældrenes hjem med indbo, og det står i dag som da Anna Ancher døde i [[1935]].
 
Helga Ancher modtog [[Tagea Brandts Rejselegat]] i [[1958]].