IBM: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 69:
Virksomhederne, der fusionerede under CTR-navnet, fremstillede et bredt udvalg af produkter, blandt andre tidsstyringssystemer, vægte, automatiske kødskærere og vigtigst af alt for udviklingen af computeren, hulkortudstyr. Med tiden kom CTR til at fokusere udelukkende på hulkortudstyret og indstillede sine øvrige aktiviteter.
 
I årene efter [[2. verdenskrig]] og specielt ved starten af den [[kolde krig]] valgte IBM at satse på udvikling af computere, en udvikling som [[Thomas J. Watson, Jr.]] gennemtrumfede trods modstand fra store dele af virksomheden. I juni [[1950]], kort efter udbrudet af [[Koreakrigen]] fik Watson, Jr. gennemført en undersøgelse af, hvordan IBM kunne bidrage til det nationale forsvar. Undersøgelsen, gennemført af [[http://www-03.ibm.com/ibm/history/exhibits/701/701_141513.html James Birkenstock]] og [[http://en.wikipedia.org/wiki/Cuthbert_Hurd Cuthbert C. Hurd]] anbefalede at IBM skulle bygge computere. Resultatet blev, at IBM [[29. april]] [[1952]] annoncerede sin første kommercielle computer, [[http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_701 IBM 701]], beregnet på videnskabelig anvendelse.
 
I oktober [[1952]] fik IBM en henvendelse fra [[MIT]]'s [[http://en.wikipedia.org/wiki/Lincoln_Laboratory Lincoln Lab]], som ønskede at IBM skulle fabrikere de computere, Lincoln Lab var ved at designe til det amerikanske luftforsvar. Store dele af IBM var imod projektet og ønskede at firmaet i stedet skulle satse på en forretning med store penge i: bedre hulkortudstyr. Men Thomas J. Watson, Jr. gennemtvang sin beslutning om at satse på computere, til dels ved at slå på [[patriot]]iske motiver – USAs forsvar i den kolde krig. IBM gik ind i samarbejdet på fuld kraft, og i februar [[1954]] skrev IBM kontrakt på levering af computere til [[Semi-Automated Ground Environment]] (kendt som [[SAGE]]), en kontrakt som indebar tidens største og mest avancerede computere, og som IBM fortsatte med at levere computere til i 10 år.
 
I samme periode fik Cuthbert C. Hurd med Watson, Jr.'s støtte gennemført udvikling af en "lillebror" til IBM 701, [[IBM 650]], beregnet til anvendelse i erhvervslivet. Maskinen blev annonceret i december [[1955]], og der blev inden for de første år leveret 120 maskiner, og skrevet ordre på 750 mere. Maskinen blev kendt som "computerens [[Model-T]]". IBM var blevet en computer-virksomhed, og skulle komme til at dominere computer-industrien de næste 30 år.