Illums Bolighus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
[[File:Illums Bolighus på amagertorv.png|thumb|Illums Bolighus på Amagertorv]]
'''Illums Bolighus A/S''' på [[Amagertorv]] på [[Strøget (København)|Strøget]], [[København]] er en af de mest toneangivende forretninger for boligtilbehør og indretning i [[Nordeuropa]]
 
'''Illums Bolighus''' blev grundlagt i 1925 under navnet BO af den danske forretningsmand [[Kaj Dessau]]. BOs koncept var ikke set før i verden, da ingen forretninger før havde integreret tekstiler og møbler i kombination med kunst. I 1941 blev forretningen overtaget af familierne, der også ejede stormagasinet [[A. C. Illum A/S]], hvilket resulterede i et navneskifte til [[Illums Bolighus A/S]]. '''Illums Bolighus''' har dog ikke idag nogen form for tilknytning til stormagasinet [[Illum]], da ejerskabet ligger hos en investeringsgruppe med husets administrerende direktør [[Henrik Ypkendanz]] i spidsen.
Forretningen blev grundlagt i [[1925]] under navnet BO af forretningsmanden [[Kaj Dessau]] i samarbejde med kunstnerisk konsulent [[Brita Drewsen]]. Et ligende koncept var i samtiden ukendt. Der var indrettet komplette miljøer med sammensætninger af møbler, tekstiler og kunst.
 
[[File:Illums Bolighus x Ægget af Arne Jacobsen.png|thumb|Illums Bolighus x Ægget af Arne Jacobsen]]
 
Bygningsværket som huser '''Illums Bolighus''' er beliggende på [[Amager Torv]] i Københavns centrum og blev tegnet i 1961 af arkitekten Kay Kørbing. '''Illums Bolighus''' har udover forretningen på [[Amager Torv]] også to forretninger i [[Københavns Lufthavn]], en i [[Tivoli]], samt en forretning i [[Aarhus]].
 
Yderligere blev der i efteråret 2006 åbnet den første udenlandske afdeling i det norske interior-center [[House of Oslo]], efterfulgt af et '''Illums Bolighus''' i Hamngatan i [[Stockholm]]s centrum i 2010. Sidst men ikke mindst åbnede '''Illums Bolighus''' en butik i 2012 i [[Emporia]] i Malmö. '''Illums Bolighus''' har en online shop og er også [[Kongelig Hofleverandør]].
 
 
I [[1941]] blev den overtaget af ejerkredsen bag stormagasinet [[Illum]] og i denne forbindelse omdøbt til Illums Bolighus.
 
Illums Bolighus har ikke siden [[1985]] haft nogen form for tilknytning til [[Illum (stormagasin)|Illum]], da forretningen blev solgt fra i forbindelse med en omorganisering af koncernen, der på daværende tidspunkt var ude i en større økonomisk tilbagegang. Fra [[2000]] indgik forretningen i [[Royal Scandinavia Retail]] gruppen (ejet af [[Axcel A/S]]) sammen med [[Georg Jensen (virksomhed)|Georg Jensen]], [[Holmegaard Glasværk|Holmegaard]], [[Royal Copenhagen]], [[Orrefors]] og [[Kosta-Boda Höganäs]]. Axcel har efterfølgende skilt de forskellige selskaber i gruppen ud, og Illums Bolighus A/S blev pr. okt. [[2005]] overtaget af en gruppe investorer.
I efteråret [[2006]] er der i [[Oslo]] åbnet en filial af Illums Bolighus.
Endvidere er der pr. nov. [[2008]] åbnet en filial i [[Århus]]
 
== Eksterne links ==
Line 16 ⟶ 17:
[[Kategori:Stormagasiner]]
[[Kategori:Butikker i Danmark]]
[[Kategori:EtableretSkandinavisk i 1925design]]
[[Kategori:Indre By (København)]]
[[Kategori:Virksomheder i København]]