Samurai: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved 94.146.11.190, fjerner ændringer fra 62.242.162.187 (diskussion | bidrag)
sletter sammenligning der ikke giver en beskrivelse af, hvori sammenligningen konkret ligger.
Linje 3:
[[Fil:Samurai.jpg|thumb|right|250px|Samurai i krigsudstyr [[Fotografi|fotograferet]] i [[1860'erne]]]]
 
'''Samurai''' betyder 'den som tjener' og var før 1868 et medlem af [[kriger]]-[[aristokrati]]et i det [[feudal]]e [[Japan]]. Han havde en herre, og han tilhørte overklassen. En samurai kan sammenlignes med en ridder.
 
Samuraiernes historie begynder i det [[8. århundrede|8.]] hvor [[klan]]er og [[kejser Kammu]]s nyudnævnte [[shogun]] begyndte at have hære, hvorfra en [[krigeradel]] rejste sig. Samuraierne forsvandt i [[1800-tallet]] omkring [[Meiji-restaurationen]], der var et hårdt slag for samuraierne, der i tusindvis blev arbejdsløse.
Linje 10:
== Våben ==
Samuraier bar altid to sværd.
* Et langt sværd kaldes en [[katana]] ("sværd" på japansk, men bruges nu om en speciel slags sværd). En [[katana]] er et enægget sværd. Det er det, som mange kender som et samuraisværd.
 
* Ud over det havde samuraierne et kortere sværd, en [[Wakizashi]], et "ekstra våben".
Wakizashi blev brugt på slagmarken og til at udføre det ærefulde selvmord [[seppuku]], kendt som ''hara-kiri'' af vesterlændinge. For en samurai var æren det vigtigste, hvis han mistede den var selvmord den eneste udvej.
 
 
Der eksisterede også en lille kniv, en [[tanto]], som primært kvinderne bar til selvforsvar.
 
 
Samuraier øvede sig også i at kæmpe med andre våben, især spyd og bue og pil. De øvede sig i at ride og skyde på samme tid. Det er svært, fordi han ikke kunne holde hestens tøjler, mens han skyder med bue og pil.