LK: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
artiklen virker reklamerende
mNo edit summary
Linje 17:
Lauritz Knudsen (LK) er førende indenfor el-materiel, intelligente systemer (IHC) og løsninger til data og kommunikation i Danmark. Lauritz Knudsen har mere end 100 års erfaring og er bl.a. kendt for klassikere som LK FUGA og LK SKOT.
 
'''En del af Schneider Electric -koncernen'''
 
Lauritz Knudsen er en del af den globale industrikoncern Schneider Electric med 110.000 ansatte i 102 lande. Schneider Electric Danmark, som Lauritz Knudsen hører under, beskæftiger samlet set 1000 medarbejdere, der arbejder med produktudvikling, logistik og produktion samt salg og marketing.
Linje 27:
I de seneste ti år har Lauritz Knudsen fokuseret stærkt på produktudvikling og har blandt andet markeret sig inden for intelligente og netværksbaserede installationssystemer. Det er systemer, der får el, data og tele til at fungere sikkert og enkelt sammen – i et elegant, brugervenligt design. Lauritz Knudsen har i dag sit eget udviklingscenter i Ballerup, men arbejder tæt sammen med Schneider Electric-koncernens udviklingsafdelinger i Danmark og resten af Europa.
 
Lauritz Knudsen har en lang og interessant historie bag sig. Lauritz Knudsen – virksomhedens grundlægger – rejste i 1893 fra sin fødeby Odense og etablerede sig i København som uhr- og chronometermager. Lauritz Knudsen blev hurtigt klar over, at elektriciteten ville ændre samfundet radikalt, og han satsede tidligt på udvikling og produktion af el-installationsmateriel, som den dag i dag er Lauritz KnudsenKnudsens (også omtalt LK) primære forretningsområde.
 
Da Lauritz Knudsen døde i 1917, efterlod han sig en blomstrende virksomhed med adskillige hundrede medarbejdere. Virksomheden blev på dette tidspunkt omdannet til et aktieselskab, ligesom man valgte at bygge en ny, stor fabrik uden for byen – på en kålmark på Haraldsgade, Østerbro.
 
I 1921 tog Lauritz Knudsen sin nye fabrik i Haraldsgade i brug. Her udviklede Lauritz Knudsen sig til at blive noget af en institution i dansk erhvervsliv – og på et tidspunkt beskæftigede Lauritz Knudsen over 4000 medarbejdere. Perioden frem til slutningen af 1960'erne var også produktmæssigt kendetegnet ved en ekspansiv udvikling. Lauritz Knudsen producerede så godt som alt, hvad der overhovedet var elektrisk – lige fra strygejern, radioer, højttalere, el-komfurer, el-ure til elmålere, el-fordelingstavler og højspændingsmateriel.
Linje 37:
I 1986 flyttede Lauritz Knudsen endnu en gang uden for byen. Denne gang til Industriparken i Ballerup, hvor virksomheden etablerede sit nuværende hovedsæde. I samme periode havde Lauritz Knudsen produktion i Ballerup og en montagefabrik i Slagelse
 
I 1990 blev Lauritz Knudsen overtaget af den danske NKT -koncern, og en ny international strategi blev lagt.
 
Med ønsket om at styrke sin position som en af de førende producenter af el-materiel i Europa, fusionerede Lauritz Knudsen og den finske Ahlstrøm koncerns el-materiel division i 1995 i en 50/50% dansk-finsk ejet el-koncern ved navn Lexel A/S.
 
I 1999 indtrådte Lexel som selvstændig koncern i den globale franske energi koncernenergikoncern Schneider Electric.
 
I 2000 åbnede Lauritz Knudsen ny fabrikation i Ringsted. Montagefabrikken i Sorø blev lukket, og den største del af Lauritz Knudsens produktion blev samlet i Ringsted. Fabrikken regnes for en af de mest moderne fabrikker i Europa indenfor sit område.