Hjælp:Guide (henvisninger): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
MerlIwBot (diskussion | bidrag)
m Robot fjerner de (strongly connected to da:Hjælp:Guide (redigering)),ms (strong connection between (2) da:Hjælp:Guide (henvisninger) and ms:Wikipedia:Tutorial/Pautan Wikipedia),lv (strong connection between (2) [[da:Hjælp:Guide (henvisni...
tilpasset til VisualEditor
Linje 4:
 
== At henvise mellem sider ==
 
'''Interne henvisninger''', også kaldet '''Wikilinks''', som bruges til at henvise til andre Wikipedia-artikler, er en af de mest nyttige funktioner i Wikipedia. Disse henvisninger fører læseren til andre artikler med mere dybdegående information om emner, som bliver omtalt i artiklen.
At indsætte wikilinks i en artikel, kaldes ofte '''wikificering'''.
Line 14 ⟶ 13:
 
=== Hvordan indsætter man et wikilink?===
Hvis du blot trykker "Redigér", skal du bare trykke på knappen med lænken og skrive din tekst.
For at gøre et ord i din tekst til et wikilink, sætter du dobbelte klammer på hver side af ordet. For eksempel bliver <code><nowiki>[[encyklopædi]]</nowiki></code> til et wikilink til artiklen om [[encyklopædi]].
 
ForVælger atdu gøre"Redigér etkildekode", ordskal i din tekst til et wikilink,du sættersætte du dobbelte klammer på hver side af ordet. For eksempel bliver <code><nowiki>[[encyklopædi]]</nowiki></code> til et wikilink til artiklen om [[encyklopædi]].
 
Skriver du i din tekst ikke om encyklopædi, men om flertalsformen? Det er heller ikke noget problem, for så sætterkan du i kildekoden bare sætte flertalsformen lige efter wikilinket: <code><nowiki>[[encyklopædi]]er</nowiki></code> bliver til [[encyklopædi]]er. Tilsvarende i normal redigering.
 
Der er dog også utallige eksempler på steder, hvor navnet på artiklen du vil henvise til overhovedet ikke svarer til de(t) ord, du skriver i din artikel. I sådanne tilfælde er der et trick du skal bruge i kildekoden: Med den [[lodret streg|lodrette streg]] (<code>|</code>, Windows: ''AltGr + tasten til venstre for backspace'') kan du først skrive artiklens titel og derefter den tekst, som skal vises i henvisningen: <code><nowiki>'''Christina Aguilera''' er en [[Popmusik|popsangerinde]]</nowiki></code> bliver til '''Christina Aguilera''' er en [[Popmusik|popsangerinde]], og klik på denne henvisning fører til artiklen "Popmusik". I normal redigering trykker du på linket og skriver den nye tekst, og så bliver linket stående, men med en anden tekst.
Mange artikler har parenteser i slutningen af deres titel. Dette ses oftest når flere artikler har samme titel, og der derfor bruges parenteser for at kunne skelne dem fra hinanden (f.eks. [[Fahrenheit]], [[Fahrenheit (computerspil)]] og [[Fahrenheit (band)]]). Når du har linket til den rigtige artikel, behøver du ikke skrive hele titlen igen: Du kan faktisk nøjes med at lade pladsen til højre for den lodrette streg stå tom. Dermed bliver alt som står i parentes barberet væk. På den måde bliver <code><nowiki>[[Fahrenheit (computerspil)|]]</nowiki></code> til [[Fahrenheit (computerspil)|Fahrenheit]]. Dette kan kun bruges i kildekoden.
 
=== Eksterne henvisninger ===