Gitte Hænning: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Rettelse i link til Eurovision Song Contest 1973 ("ESC 1973")
oversat
Linje 1:
[[Fil:Gitte haenning 2005.jpg|thumb|Gitte Hænning]]
'''Gitte Hænning''' (født [[29. juni]] [[1946]] i [[Aarhus]]) er en dansk sangerinde. Hun fik sit første hit som 8-årigotteårig med nummeret ''Giftes med farmand'', hvor hun sang duet med sin far [[Otto Hænning]]. Siden blevkom det til en stime afmange pophits i den lette genre, og Gitte gødede jorden tilfik en stor og vedvarende karriere som topartist i [[Tyskland]], uden at glemmehun glemte sit publikum i Danmark, hvor hun fortsat har mange fans.
 
Gitte Hænning har indspillet plader på dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, tysk og hollandsk.
 
På det senesteSenest har hun optrådt over hele Tyskland sammen med den svenske sangerinde [[Siw Malmkvist]] og den norske sangerinde [[Wenche Myhre]],. derDe alle i fællesskabtre har høstetfejret store triumfer på det tyske marked i mange år. I [[2006]] er der udkommetudkom en 4-dobbelt CDcd med Gittes tidlige numre fra [[1958]]-[[1965]] på EMI, ''"Den Store Popbox"'' og; på det tyske marked sender hun ofte en ny plade ud.
 
Hun har, ligesomsom sine sangveninder, deltaget i [[Eurovision Song Contest]].: Myhre deltog i [[Eurovision Song Contest 1968]] for Tyskland, og Malmkvist i [[Eurovision Song Contest 1969]], også for Tyskland. Hænning deltog for Tyskland i [[Eurovision Song Contest 1973|ESC 1973]].
 
Har medvirket som skuespillerogså pga. medvirket sit sangtalent i mere end 10ti danske spillefilm (bl.a. [[Han, hun, Dirch og Dario]] fra [[1962]]) og en lang række TVtv-produktioner, især i Tyskland.
== Eksterne henvisninger ==
* [http://www.gittehaenning.info Tysk fanside] {{de sprog}}