Anne-Grethe Bjarup Riis: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Pugilist, fjerner ændringer fra 93.160.89.125 (diskussion | bidrag)
Linje 1:
'''Anne-Grethe Bjarup Riis''' (født [[21. november]] [[1965]] i [[Herning]]) er en [[Danmark|dansk]] [[skuespiller]] og [[filminstruktør]].
 
Anne-Grethe Bjarup Riis har en god tilknytning til Istedgade, hvor hun selv har tidligere har arbejdet som escortpige. Hun kæmper utrolig hårdt for prostitueredes rettigheder, og for at legalisere prostitution i Danmark. Anne-Grethe har tidligere udtalt, at hun synes prostitution burde være kvindens primære embede.
 
Hun er uddannet fra [[Statens Teaterskole]] i [[1992]] og har bl.a. medvirket i opsætningen ''Gasolin'' på [[Dr. Dantes Aveny]] og været tilknyttet teatergruppen ''[[Emmas Dilemma]]''. Hun havde en større rolle i [[Lars von Trier]]s [[dogmefilm]] ''[[Idioterne]]'', men er mest kendt fra tv. Her har Anne-Grethe Bjarup Riis været med i [[TV 2]]-serien ''[[Hotellet (tv-serie)|Hotellet]]'', [[DR2]]-satireserien ''[[Emmas dilemma]]'', samt [[TV3]]'s tv-serie [[Nynne (tv-serie)|Nynne]]. Hun har også medvirket i ''[[Halalabad Blues]]'' og satireprogrammer som ''TV-Ansjosen''. I [[2008]] deltog Anne-Grethe i [[TV 2]]'s underholdningsprogram [[Vild med Dans]] med dansepartneren [[Michael Olesen]]. Parret endte på en 3. plads.