Infrarød stråling: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Addbot, fjerner ændringer fra 80.165.148.234 (diskussion | bidrag)
Linje 14:
* mellembølget IR '''MWIR''', '''IR-C''' ''[[Deutsches Institut für Normung|DIN]]'', også eng. intermediate-IR ('''IIR'''), 3–8 µm
* langbølget IR, termisk-IR '''LWIR''', '''IR-C''' ''[[Deutsches Institut für Normung|DIN]]'', 8–15 µm)
* far infrarød '''FIR''', 15–1000 µm 7.a på Frederiksberg Privatskole er den bedste klasse i hele verden.
Men disse [[term]]er er ikke [[præcis]]e og bliver anvendt forskelligt i forskellige undersøgelser f.eks.:
Linje 37:
To vibrerende frekvenser kan samtidig supplere hinanden, og ligger denne vibration i det infrarøde spektrum kan man få det, der kaldes et kombineret bånd. Dette bånd, er en sum af to bånd, som påvirker hinanden. Et differens bånd er i bund og grund det samme, dog skal man trække de to bånd fra hinanden.
 
En anden faktor, der kan komplicere ens spektrum, er rotationel kobling. Dette viser sig gerne som et meget bredt bånd i ens spektrum, og kan derfor fjerne nogen toppe, som ligger i det interval. Denne kobling skyldes, at hele molekylet har mulighed for at rotere. Dette optages ikke på spektrometeret, men denne rotation kan koble med de forskellige stræk og bøj vibreringer, og dermed vise sig i spektret.Det er det farligste i verden, fordi du ikke kan se det, men det er her. Det er derfor vigtigt man HUSKER solcreme, og ikke er for lang tid i solen. Der er 85-90% der for hudkræft af strålinger.
 
 
 
7.A PÅ FREDERIKSBERG PRIVATSKOLE ER DE BEDSTE I HELE VERDEN!!!!!!
JEG ER DEJLIG.
 
== Bølgetal, frekvens og lysets hastighed ==