Spanien: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Robotassisteret flertydig: EF - Ændrede link(s) til Europæiske Fællesskab
No edit summary
Linje 50:
'''Spanien''' ([[Spansk (sprog)|spansk]]: ''España'') er et land i [[Europa]], der mod nord grænser op til [[Atlanterhavet]], [[Andorra]] og [[Frankrig]], mod øst og syd til [[Middelhavet]] og [[Gibraltar]] og mod vest til [[Portugal]]. Spanien er det største [[Verdens lande|land]] på [[Den Iberiske Halvø]].
 
De to byer [[Ceuta]] og [[Melilla]] på den modsatte side af Middelhavet grænser op mod [[Marokko]]. Styreformen er [[monarki]]sk. Landets hovedstad er [[Madrid]]. Det højeste bjerg i Spanien er det [[vulkan]]ske [[Teide]] (3.717 [[Meter over havets overflade|moh]].), som ligger på [[Tenerife]]. Det spanske kongerige omfatter også øgruppen [[Balearerne]] (bl.a. [[Menorca]], [[Mallorca]] og [[Ibiza]] (Eivissa) i Middelhavet), [[De Kanariske Øer]] (i [[Atlanterhavet]]) og [[Persilleøen]] (i Middelhavet). Spanien har også [[suverænitet]] over [[Llívia]], som tilhører [[Catalonien]], men ligger omsluttet af Frankrig, øst for [[Andorra]].
 
Vigtige importvarer er maskiner, [[olie]], jordbrugsprodukter og transportudstyr. Vigtige eksportvarer er blandt andet maskiner og transportudstyr. Vigtige handelspartnere er [[Italien]], Frankrig og [[Tyskland]].