Hellerup Fægte-Klub: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fvdo (diskussion | bidrag)
No edit summary
Fvdo (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1:
_TOC_ '''Hellerup Fægte-Klub''' (HFK) er en dansk fægteklub, der blev stiftet i 1944. Hellerup Fægte-Klub har lokaler i Hellerup Havn, Strandparksvej 46. Klubbens mål er at udbrede fægtning til alle interesserede. Klubben hører under [[Dansk Fægte-Forbund]] (DFF).
 
'''==Klubbens historie''' ==
 
Hellerup Fægte-Institut blev grundlagt i foråret 1944 af orlogskaptajn Villy Andersen, som var fægtemesteruddannet i forsvaret. Dengang uddannede man kun fægtemestre i forsvaret. Han oprettede på sin privatadresse, Gersonsvej 25, et fægteinstitut som en ekstraindtægt. Der var plads til to piste, og hvis man ikke lavede for lange udfald, var der plads til en ekstra på tværs, så der var tre i alt. I højre side af huset var der et rum, der blev inddraget til fægtning ligeså. Han indrettede i kælderen et dame- og et herreomklædningsrum, hver på ca. otte m2. En af bænkene derfra er den røde bænk, der i dag står i herreomklædningsrummet.
Linje 51:
1973-1976: Andre Wojcikiewicz (Polen)
 
'''==Resultater''' ==
 
Hellerup Fægte-Klub har leveret mange gode resultater gennem tiderne. Af store fægtere har klubben bl.a. været hjemmebane for Ivan Kemnitz, som gennem sin mere end 40 år lange karriere, heraf de 17 år i Hellerup, nåede at vinde ikke mindre end 44 danmarksmesterskaber, hvilket gør ham til efterkrigstidens mest vindende danske fægter.