James Boswell: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Wikilink
Linje 7:
I [[1920'erne]] blev en stor del af hans personlige papirer, man troede var gået tabt, fundet på Malahide Castle nord for [[Dublin]] i [[Irland]]. De blev solgt til samleren Ralph Isham, som i [[1940'erne]] overlod dem til [[Yale Universitet]]et. Universitet har udgivet størstedelen af hans dagbøger og hans meget omfattende brevveksling i bogform, begyndende med hans londondagbog 1762-63 (udgivet 1950), som også er oversat til [[dansk (sprog)|dansk]].
 
Boswell vil dog altid først og fremmest huskes som forfatteren bag ''Life of Samuel Johnson'' (1791), biografien over den kendte [[litterat]] og kulturpersonlighed dr. [[Samuel Johnson]]. Bogen betragtes stadig som en af de fineste biografier på engelsk.
 
Han er også kendt for at have støttet [[Mary Bryant]] (født 1765), som var en engelsk straffefange, der blev deporteret til Australien. Hun blev en af de første, som havde held til at flygte fra straffekolonien. Da Mary Bryant kom tilbage til [[Storbritannien]], kunne hun forvente at blive hængt. Takket være støtten fra James Boswell fik hun [[opinion]]ens sympati, og i maj 1793 blev hun benådet.