Stor hornugle: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
småting
opdaterer antal ynglepar i Danmark
Linje 22:
Stor hornugle er [[Europa (verdensdel)|Europas]] største ugle med en vægt på 2-4 kilo. Uglen har store horn og rødgule øjne. Dens bryst har brede striber og bugen smalle. Selve fjerdragtens grundfarve er gulbrun med brunsorte pletter på oversiden.
 
I [[Danmark]] ses den meget sjældent. Stor hornugle genindvandrede til Danmark, nærmere bestemt [[Jylland]], i [[1980'erne]] efter at være forsvundet i slutningen af 1800-tallet. Mennesket stod for hornuglens forsvinden fra den danske natur. Arten blev bortskudt af jægere, æg blev indsamlet, unger blev indsamlet og anvendt til [[krageugle]]r, og skov- og landbrug gennemgik en lang række strukturændringer. I dag er den hyppigste dødsårsag trafikdrab samt kollision med elledninger. Bestanden i dag (2012) er på cirka 2030-2435 par – alle i Jylland. Der ses også strejfende store hornugler fra udsætning i [[Sverige]] eller [[Tyskland]].
 
[[Finland]] har en bestand på cirka 3.000 par. [[Sverige]] og [[Norge]] har en bestand på cirka 500-600 par store hornugler og [[Slesvig-Holsten]] cirka 35 par.