Boldhus Teatret: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Robotassisteret flertydig: Strøget - Ændrede link(s) til Strøget (København)
m linkfix
Linje 1:
'''Boldhus Teatret''' er et intimt [[teater]] i [[København]], der åbnede [[4. november]] [[1965]]. Det blev indrettet i en bygning i [[Admiralgade]] i [[Indre By (København)|Indre By]], som tidligere blev anvendt som papirlager.
 
Teatret blev etableret af [[Inger Rauf]], der fortsat er dets chef. Målsætningen var og er at lave modigt og mærkeligt teater, og etableringen skete som led i en større bølge af [[intimteater|intimteatre]] i [[Europa]]. Boldhus Teatret var i sin samtid også nyskabende, idet [[publikum]] befandt sig i samme lokale som skuespillerne. Det har i flere af teatrets opsætninger været udnyttet således, at publikum tilmed blev indrraget i skuespillet. I [[1975]] åbnede teatret scenen [[Strøghus Teatret]] i et ombygget butikslokale på [[Strøget (København)|Strøget]]. Denne scene eksistererede dog kun til [[1981]]. Året forinden havde Rauf taget de oprindelige lokaler i Admiralgade i brug igen. Blandt de instruktører og skuespillere, der har været tilknyttet teatret er [[Klaus Hoffmeyer]] og [[Kirsten Olesen]], hvis rolle i ''Euripides' tragedie'' i [[1977]] skabte hendes folkelige gennembrud.
 
Navnet Boldhus Teatret refererer til, at der i Admiralgade lå et såkaldt [[boldhus]], som [[Kongehuset]] anvendte til at spille [[badminton]].<ref>http://www.teatermuseet.dk/main.asp?id=510 Om Boldhus Teatret på Teatermuseets hjemmeside</ref>
 
Teatret opsætter bl.a. årlige juleskuespil for børn.