Olsen-banden på sporet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m typo
Linje 31:
| Blu-ray = Ja (2010)
}}
'''''Olsen-banden på sporet''''' er en dansk film fra [[1975]]. Det er den 7. i rækken af [[Olsen-banden]]-filmene. I lighed med de andre film i serien blev den efterfølgende i genindspillet i en norsk version, her som ''[[Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet]]'' i 1977.
 
* Manuskript [[Erik Balling]] og [[Henning Bahs]].
Linje 48:
Efter at Egon, Benny og Kjeld er kørt tilbage til Yvonne og Kjelds hus, opstår der konflikt mellem Egon og de andre, hvorefter Egon går alene tilbage til banegården for at finde godsvognen. Han angribes dog af Bøffen og pakkes ned i en kasse, som skal sendes til [[Australien]]. Benny og Kjeld finder og befrier ham dog.
 
Egon giver ikke op og starter et nyt forsøg − sammen med Børge, som er forklædt som trafikelev hos statsbanerne. Godsvognen er, efter at politiet har genfundet den, blevet koblet til et persontog og skal køres til [[Schweiz]] af dette. Olsen-banden forsøger at koble godsvognen fra personvognene, men det går ikke helt problemfrit: For det første er der bagefter godsvognen blevet koblet en udflugtsvogn med [[Københavns Politi]] på skovrurskovtur, som Olsen-banden efterfølgende sender ud på Carlsberg-bryggeriets terræn. For det andet trådte sommerkøreplanen i kraft den pågældende dag, så Egons kendskab til den interne tjenestekøreplan, som han havde lært i fængslet, med ét bliver værdiløst. Egon giver dog heller ikke op her, men vælger at forårsage en [[kortslutning]] i en [[elektrisk sikring|sikringskasse]], hvorefter alle daglyssignalerne på banenettet går over på rødt lys. Som følge af dette forårsager Olsen-banden et stort kaos på banenettet.
 
Efterfølgende lykkedes det Egon, Benny og Kjeld (efter en vild jagt med Bøffen på veje og skinner) at beholde guldbarrerne og aflevere dem på [[Amager]]. For det får Egon talrige aktier, som han som formand bruger til at lave sit eget firma. Benny og Kjeld bliver vicedirektører i dette firma, mens Børge ansættes hos DSB.