A.M. Hirschsprung & Sønner: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
+afsnit: se også
m Bot: fix specialtegn i link; kosmetiske ændringer
Linje 1:
'''A/S A.M. Hirschsprung & Sønner''' var en ledende [[cigar]]- og [[tobak]]sfabrik i [[Danmark]].
 
Den fra [[Hamborg]] indvandrede [[A.M. Hirschsprung]] etablerede i [[1826]] en selvstændig forretning som [[tobaksfabrikant]] i [[København]], som efter sønnerne [[Heinrich Hirschsprung|Heinrich]] og [[Bernhard Hirschsprung|BernhardBernhards]]s overtagelse i [[1858]] udviklede sig til en af branchens førende. Firmaet blev i [[1899]] omdannet til et [[aktieselskab]] og indgik i [[1972]] i [[Skandinavisk Tobakskompagni]].
 
== Historie ==
Linje 10:
I [[1860'erne]] flyttede fabrikken til en nyopført bygning, der stadig eksisterer, i [[Tordenskjoldsgade (København)|Tordenskjoldsgade]] 7-9, bag [[Det Kongelige Teater]] i [[København]]. Den er tegnet af [[Ove Petersen]] og senere ombygget af [[Axel Maar]].
 
I 1899 omdannedes firmaet til [[aktiesel­skabaktieselskab]] med [[Holger Hirschsprung]] (1867-1949) som [[administrerende direktør]]. Selskabets første bestyrelse bestod af [[H.N. Andersen]], [[Isak Glück­stadtGlückstadt]], Bernhard og Heinrich Hirschsprung samt [[A.B. Munter]].
 
I [[1950]] flyttede fabrikken fra [[Tordenskjoldsgade]] til en helt ny fabrik i [[Virum]]. Bygningerne blev solgt fra i [[1985]]. Tilbage er kun firmaets [[vartegn]] ud mod Kongevejen: En springende hjort.