Palace Hotel: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: ret coor parameter
lidt mere
Linje 12:
'''Scandic Palace Hotel''', ofte omtalt som Paladshotellet, er et hotel på [[Rådhuspladsen (København)|Rådhuspladsen]] i København.
 
Det er opført [[1909]]-[[1910|10]] for slagtermester [[Anders Jensen]] ved arkitekten [[Anton Rosen]] og regnes for et af Rosens hovedværker. Reliefferne på tårnet er udført af billedhuggeren [[Johannes Kragh]]. Hotellet blev [[Bygningsfredning|fredet]] i [[1985]].<ref>[https://www.kulturarv.dk/fbb/sagvis.htm?sag=3100360 Sagsbeskrivelse hos Kulturarvsstyrelsen]</ref> Rosen tegnede også møbler til hotellet, hvoraf en del i dag dukker op i privat handel og eje.
 
Med sit markante tårn er hotellet sammen med Hotel Bristol/Absalons Gaard med til at definere Rådhuspladsens byrum på østsiden.
 
Hotellet er en del af [[Scandic Hotels|Scandic]]-kæden.
 
Fra [[1964]] til [[1979]] var hotellet ejet og ledet af [[Lillian von Kauffmann]], som boede på domestiketagen (femtesalen) med sine tretten børn.<ref>[http://politiken.dk/rejser/storbyogkultur/ECE1669663/klassisk-koebenhavnerhotel-aabner-hidtil-gemt-etage/ Lea Pagh: "Klassisk københavnerhotel åbner hidtil gemt etage"], ''[[Politiken|Politiken.dk]]'', 27. juni 2012.</ref> Hun søgte at opbygge en [[natklub]] og danserestaurant, som skulle være Københavns førende, men projektet, natklubben ''Ambassadeur'' kuldsejlede [[1973]]-[[1974|74]].<ref>[http://www.kvinfo.dk/side/597/bio/73/origin/170/ Lillian von Kauffmanns biografi i ''Dansk Kvindebiografisk Leksikon''] (pt. utilgængelig, men kopieret [http://users.cybercity.dk/~ccc7517/sorensen/3.htm her])</ref>
 
== Henvisninger ==