Klinisk diætist: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Rettet link
m Exit reklame indlæg
Linje 1:
En '''klinisk diætist''' er en [[sundhed]]suddannet person, der arbejder på [[hospital]]er eller som selvstændig privatpraktiserende ernæringskonsulent. Kliniske diætisters hovedområde er udarbejdelsen af [[Kost (ernæring)|kostplaner]].
 
[[Uddannelse]]n til klinisk diætist blev i [[2002]] slået sammen med de to uddannelser til [[ernærings- og husholdningsøkonom]] og [[økonoma]] til den nye uddannelse '''[[professionsbachelor i ernæring og sundhed]]'''. Siden har flere kliniske diætister videreuddannet sig til professions[[bachelor]]er i ernæring og sundhed, omend der stadig findes en del kliniske diætister.
 
Klinisk diætist er en beskyttet titel, der kun må benyttes af personer, der har fået autorisation fra [[Sundhedsstyrelsen]].
 
En klinisk diætist har gennemgået en [[http://www.joblexia.com/da/klinisk-diaetist-uddannelse uddannelse på 3 ½ år]]. Diætister har viden om forskning, behandling og vejledning i ernæring. Dette giver diætister en enestående indsigt i kostens betydning for helbredet.
 
Som den eneste faggruppe i Danmark har kliniske diætister en dybdegående viden om sammenhængen mellem mad, sundhed og sygdom.
 
En diætist arbejder med patenter og klienter med problematikker som, overvægt, undervægt, diabetes, Cøliaki, glutenallergi, mavegener, forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk.
==Se også==
* [[Professionsbachelor i ernæring og sundhed]]
 
[[Kategori:Uddannelse]]