Frantz Howitz (journalist): Forskelle mellem versioner

dansk journalist
Content deleted Content added
lille ny - utvivlsomt med mulighed for forbedring (jeg er rusten i artikelopretning)
(Ingen forskel)

Versionen fra 18. jan. 2014, 03:27

Frantz Howitz (født 18. januar 1952) er en dansk tv-journalist og -redaktør, som primært har beskæftiget sig med kulturområdet.

Howitz læste teatervidenskab og retorikKøbenhavns Universitet og blev i 1978 instruktørelev på Den Danske Filmskole. Sideløbende med studierne arbejdede han som statist, korist og scenetekniker på forskellige københavnske teater- og revyscener. Nogen karriere som udøvende kunstner blev det dog ikke til.

Howitz' karriere som tv-journalist begyndte på Kanal 2 i 1985, og han arbejdede siden for både TV2 og Danmarks Radio, inden han i 2000 blev kulturredaktør på DK4. Blandt de markante produktioner på DK4 kan nævnes serien Musikalsk talkshow, hvor en række musikere blev portrætteret i talkshowform med en vekslen mellem interview/samtale og fremførelse af egne numre. Også Howitz interesse for arkæologi har affødt en række programmer, bl.a. serien Arkæologien rundt, og fra 2010 det årlige Danefæ top 10, hvor man i samarbejde med Nationalmuseet præsenterer en uofficiel oversigt over de bedste eksempler på danefæ fra det forgangne år. Markant er også et interview med dronning Margrethe 2. under titlen Majestæten og arkæologien. Samtale med en hobbyarkæolog fra 2005 (sendt 2006). I øvrigt anden gang, Howitz interviewede dronningen, da han tidligere for DR har interviewet hende i et program med titlen Mine aftner i det Det Kongelige Teater.

Eksterne henvisninger