Toronto Pearson International Airport: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ekstra afsnit
No edit summary
Linje 26:
'''Toronto Pearson International Airport''' ([[IATA]]: YYZ, [[ICAO]]: CYYZ) er en international lufthavn beliggende tæt på [[Toronto]]. Lufthavnen har navn efter [[Lester B. Pearson]], som var Canadas 14. premierminister.
<br> Toronto Pearson er den største og travleste lufthavn i Canada. På verdensplan er det den 35. største lufthavn målt på antal passagerer i alt. Det er det største hub for [[Air Canada]], der har over 660 daglige fly. Dette gør det igen til en af [[Star Alliance]]s største hubs. <ref>http://www.staralliance.com/en/services/destination-information/airport/yyz</ref>
75 forskellige flyselskaber flyver til Toronto Pearson, og de opererer ruter til 155 internationale destinationer. Toronto Pearson er den eneste lufthavn udover <nowiki>[[John F. Kennedy International Airport]]</nowiki>, der har direkte ruter til alle verdensdelene (Antarktis undtaget).
== Infrastruktur ==
=== Lounges ===
Der er flere lounges i Toronto Pearson. Star Alliance, [[Oneworld]] og [[SkyTeam]] har alle tre hver deres respektive lounges i lufthavnen, og der er også flere lounges, som man kan købe sig adgang til, uanset flyselskabet og bookingklassen.
==== Terminal 1 ====
* AirCanada Maple Leaf Lounge (tre steder)
* Plaza Premium Lounge (betalingslounge, findes tre steder i lufthavnen)
==== Terminal 3 ====
* [[American Airlines]] Admirals Club (Oneworld)
* [[British Airways]] The Galleries Club Lounge (Oneworld)
* British Airways The Galleries First Lounge (Oneworld)
* [[KLM]] Crown Lounge (SkyTeam)
* Plaza Premium Lounge (betalingslounge, to steder)
=== Vinterbekæmpelse ===
Pearson har verdens største de-icing-faciliteter, som servicerer 10.500 fly hver vinter. De seks anlæg kan i alt håndterer op til tolv fly på en gang, og hver de-icing tager mellem to og nitten minutter (afhængigt af flyets størrelse).
Fra midten af november til midten af April er lufthavnen i såkaldt "Winter mode", hvor et budget på 38 millioner canadiske dollars (omkring 190 millioner danske kroner) til snerydning indgår <ref name = "Toronto om vinteren">{{cite web|url= http://www.thestar.com/news/city_hall/2009/11/29/clearing_pearson_airport_for_takeoff_in_the_winter.html|title=Snerydning i Toronto Pearson}}</ref>. Lufthavnen har femten sneplove.
== Referencer ==
{{reflist}}