Charlottenborg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Robot: Ændrer Kategori:Fredede bygninger i København til Kategori:Fredede bygninger, konstruktioner og anlæg i Københavns Kommune
Indskriver artikel om charlottenborg kunsthal
Linje 1:
[[Fil:Charlottenborg København.jpg|thumb|Charlottenborg set fra Kongens Nytorv]]
'''Charlottenborg''' hjemsted for flere kunstinstitutioner, bl.a. [[Kunsthal Charlottenborg]], [[Det Kongelige Danske Kunstakademi]] og [[Danmarks Kunstbibliotek]]. Det ligger på [[Kongens Nytorv]] i [[København]]. Den ældste del af Charlottenborg er det gamle Charlottenborg Slot som stammer fra slutningen af [[1670'erne]]. Charlottenborg Slot blev opført af [[Ulrik Frederik Gyldenløve]] og var en af de første større bygninger som blev opført på det nyudlagte Kongens Nytorv.
 
== Bygningens historie ==
Linje 17:
Parken, som også var overdraget til akademiet, blev i [[1778]] omdannet da Københavns [[Botanisk Have (København)|botaniske have]] her fik sin tredje placering. Botanisk Have flyttede videre til sin nuværende placering i [[1874]] da voldene blev sløjfet, og akademiet brugte nu i stedet sit haveareal til at opføre en udstillingsbygning som stod færdig i [[1883]]. Bygningen blev tegnet af de to arkitekter [[Albert Jensen]] og [[Ferdinand Meldahl]].
 
Udstillingsbygningen gennemgik en omfattende renovering i [[2007]]-[[2008|08]], hvorunder stedet forandrede navn fra udstillingsbygning til '''Kunsthal Charlottenborg''' for at signalere et brud med en stagnerende historie og markere en skifte til en mere visionær fremtid<ref>[http://www.b.dk/kultur/nyt-liv-paa-charlottenborg Nyt liv på Charlottenborg – refleksioner af Torben Weirup i Berlingske 8/1-2008]</ref>. Kunsthal Charlottenborg og Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er med virkning fra 1. september 2012 fusioneret til en samlet organisation på initiativ af [[Kulturministeriet]].
Kunsthal Charlottenborg er derfor nu en del af Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, mens Kunsthal Charlottenborgs aktiviteter forsætter. Det er en af de største udstillingbygninger i [[Europa]].{{km}}
 
== Charlottenborg i dag ==
Charlottenborg huser stadig flere institutioner med tilknytning til kunstverden. Desuden afholdes der udstillinger i udstillingsbygningen.
 
== Kilder og noterReferencer ==
{{Reflist}}