Skorup Kirke: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Wikipedia python library v.2
link til kragsten
Linje 18:
[[Kor (kirkedel)|Kor]] og [[Kirkeskib (bygningsdel)|skib]] er opført i [[romansk stil|romansk]] tid af [[granitkvadre]] over skråkantsokkel. Murværket blev kraftigt omsat i [[1856]], ved denne omsætning forsvandt de oprindelige døre og andre enkeltheder, enkelte karmsten ses i murværket, desuden ses en [[tympanon]] på kirkegården og en [[søjlekapitæl]]. Portalresterne tyder på tilknytning til portalerne i [[Linå Kirke]]. [[Våbenhus]]et mod vest og [[tagrytter]]en stammer fra [[1887]], i våbenhuset er ophængt flere gravsten.
 
Kor og skib har flade trælofter. I [[korbue]]n er indsat to [[kragsten]], den søndre har slyngornamenter. [[Altertavle]]n er fra [[1635]] med våben for [[Mogens Høg]] og hans to hustruer, Helvig Lindenov og Christence Rosenkrantz, tavlen er beslægtet med tavlerne i [[Vrads Kirke]] og [[Funder Kirke]]. Et altertavlemaleri af [[T.M.Jensen]] fra [[1856]] er ophængt i kirken. [[Prædikestol]]en i [[nygotik]] er fra midten af [[1800-tallet]].
 
[[Døbefont|Granitfonten]] er af nyere dato. Fonten i [[Tvilum Kirke]] kan ifølge [[Mouritz Mackeprang]] stamme fra Skorup, ifølge [[Danmarks Kirker]] skulle Skorups romanske granitfont stå i [[Søbygård]]s have.