Wikipedia-diskussion:Konsensus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Lad os da tage diskussionen: Skal vi droppe konsensusprincippet for sletningsforslag?
Linje 67:
::Nu har jeg gået og kløet mig i stakken, for ikke alle (mig selv heller ikke) er lige flinke til at ytre sig omkring sletningsforslag. Det kan der være mange årsager til, men hvis vi skal give artiklerne en fair chance, kan det ikke være meningen at vi venter en uge og kigger på de 3 stemmer, der er. Det er ikke repræsentativt. I mine øjne skal der flere stemmer til for at det kan være repræsentativt - det kunne jo være at der dukkede en pointe op fra en klartseende skribent. Det kræver bare at vi har mere i fokus at kigge forbi siden og skrive vores uforbeholdne mening. Var vi dygtigere til dette, kunne vi hæve barren til f. eks. mindst 10 stemmer og mindst 80% for (dog med argumenter taget i betragtning ved konklusionen). Det virker højt sat i vores nuværende rutine, men hvis vi alle nu var bedre til at give vores besyv med, kunne det virke. Det handler nok om fokus - jeg indrømmer at det ikke er det første, jeg går efter, når jeg logger på. --[[Bruger:Jørgen|Jørgen]] ([[Brugerdiskussion:Jørgen|diskussion]]) 13. jan 2014, 11:27 (CET)
:::Hvis man ikke deltager i debatten, kan det jo både skyldes, at man ikke har set forslaget, at man ikke har været online på dawiki, eller at man ikke har nogle kommentarer til lige præcis dét sletningsforslag. Om der så bare er to, der ytrer sig, må man kunne slette siden efter et passende tidsrum, hvis de to, der deltog, er enige om en sletning. Andre kunne jo bare have deltaget i diskussionen, mens tid var. Hvis andre så er uenige, når en konklusion er foretaget, kan man jo oprette et gendannelsesforslag. <br /> - [[bruger:Sarrus|Sarrus]] ([[Brugerdiskussion:Sarrus|d]] &bull; [[Speciel:Bidrag/Sarrus|b]]) d. 13. jan 2014, 20:10 (CET)
:Jeg har - af forskellige årsager - ikke været særligt deltagende på Wikipedia de sidste seks uger, men kan dog glæde mig over at diskussionen har kørt videre, og det har faktisk været godt at kunne læse den lidt "på afstand". Det jeg ser er, at især sletningsdisksussioner bliver trukket frem, hvilket får mig til at tænke på om lige netop sletnings- (og gendannelses- ?) diskussioner, skal holdes uden for konsensusprincippet, men at vi her anvender principperne for ''approval voting'', som vi kender dem fra [[Wikipedia:Afstemninger]] og så i øvrigt fjerner procent-satserne fra koncensus-siden. Det er vil primært på sletningsdiskussionerne, at det ender i en egentlig afstemning? Det er selvfølgelig en diskussion, der (også) skal tages på [[Wikipedia-diskussion:Sletningsforslag]], men det er måske relevant, om en anvendelse af konsensusprincippet, skal være så styrende for princippets implementering i øvrigt?
Tilbage til projektsiden »Konsensus«.