Vancouver International Airport: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
[[File:Vancouver International Airport Aerial.JPG|thumb|Luftfoto af Vancouver International Airport ]]
'''Vancouver International Airport''' (IATA: '''YVR''', ICAO: '''CYVR''') er en international lufthavn, der ligger i [[Britisk Columbia]], [[Canada]] 12 km syd for Vancouver Centrum. I 2012 var det den næst-travleste lufthavn i Canada, målt på antal flyhandlinger (296.394) og passagerer (17,6 millioner), efter [[Toronto Pearson International Airport]]. Lufthavnen har daglige non-stop fly til Asien, Oceanien, Europa, USA og Mexico, såvel som til indenrigsdestinationer i Canada. Den har vundet adskillige medaljer for bedste lufthavn, bl.a. Skytrax' medalje for bedste nordamerikanske lufthavn i 2007, 2010, 2011, 2012 og 2013 <ref>[http://www.yvr.ca/en/flight-information/latest-information/13-04-10/vancouver_international_airport_named_best_airport_in_north_america.aspx]</ref>. Desuden var den i 2012 og 2013 at finde på top-ti listen over verdens bedste lufthavne. YVR har også vundet en konkurrence for den bedste canadiske regionale lufthavn. lufthavnen er et af flere hubs for [[Aircanada]], såvel som et fokuspunkt for [[WestJet]]. Vancouver Airport er ligeledes en af otte canadiske byer, der har såkaldte "US Border Preclearance"-faciliteter. Desuden er det en af de få internationale lufthavne, der har en terminal til vandfly.
== Terminaler ==
Vancouver International Airport har tre terminaler:
* Indenrigsterminalen: Denne terminal blev konstrueret i 1968, og blev for nylig totalrenoveret.
* Udenrigsterminalen: Denne terminal inkluderer de såkaldte "US Border Pleclearance"-faciliteter, der kan gennemføre de immigrations-check, der normalt gennemføres i amerikanske lufthavne, før man tager afsted. Dermed kan man også have fly direkte fra Vancouver til små lufthavne, der ikke har immigrations-faciliteter, og flyet tæller teknisk set som en indenrigsflyvning. Terminalen blev bygget i 1994-96.
* Sydterminalen: Denne terminal bruges til indenrigsflyvninger med helt små fly, og har også en afdeling til vandfly.
Indenrigs- og udenrigsterminalen er konstrueret i en bygning, der blot er delt i to sektioner, hvorimod Sydterminalen ligger i en afsides del af lufthavnen.
I indenrigs- og udenrigsterminalen er der gratis højhastigheds-internetforbindelse til alle rejsende. <ref>[http://www.yvr.ca/en/shopping-dining-services.aspx]</ref>
== Referencer ==
{{reflist}}