De Danske Spritfabrikker: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Robotassisteret flertydig: EF - Ændrede link(s) til Europæiske Fællesskab
No edit summary
Linje 6:
 
Ved en af de største [[fusion]]er i dansk erhvervsliv sluttede De Danske Spritfabrikker sig i [[1989]] sammen med [[De Danske Sukkerfabrikker]] og [[Danisco]]. I [[1995]] tog virksomheden navneforandring til ''[[Danisco A/S]]'', men da den i [[1999]] blev et datterselskab af det [[Sverige|svenske]] ''V&S Vin & Sprit AB'', gik man igen tilbage til det gamle navn. I 2008 blev virksomheden solgt videre til det franske "[[Pernod Ricard]]", og omorganiseret således, at de danske aktiviteter samle i "Pernod Ricard Denmark A/S"<ref>[http://www.kfst.dk/service-menu/presserum/presse-2012/frasalg-af-snapsemaerke-sikrer-konkurrencen/ www.kfst.dk]</ref>. Arcus gruppen har fusionret med Pernod Ricard Denmark A/S, dog på den betingelse at de frasælger akvavitmærket Brøndums.
 
 
[[Martin Borch]] var i starten firmaets arkitekt, siden blev det [[Alf Cock-Clausen]], der bl.a. har tegnet den store fabrik i Aalborg, opført [[1928]]-[[1930|30]] i en [[art deco]]-stil, der er et særsyn på dansk jord.
 
I marts 2014 kom det frem, at [[De Danske Spritfabrikker]] lukker i Aalborg for at flytte produktionen til [[Norge]]. Bygningerne og områderne omkring er blevet købt af [[A. Enggard]] og skal sammen med Martin Nielsen Holding ApS udvikle området til en internationa kunst- og kulturby med teatre, lejligheder, gourmetrestauranter og kunsthaller.<ref>http://www.tv2nord.dk/artikel/297045:Erhverv--Spritfabrikken-lukker</ref>
 
== Litteratur ==