Trøjborg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fjerner version 7538748 af Knud Winckelmann (diskussion), hovsa
Linje 10:
 
== Geografi ==
Kvarteret består af et netværk af gader opkaldt efter danske søhelte, med hovedgaden opkaldt efter den dansk/norske søhelt [[Tordenskjold]]. Den almene opfattelse er at bydelen er afgrænset af Dronning Margrethesvej, Trøjborgvej og [[Nordre Ringgade]], området beliggende tæt ved [[Riis Skov]] og Aa[[Århus Bugt|rhus Bugt]].
 
Bydelen er et tidligere [[arbejderkvarter]], men i dag er det et fashionabelt sted med mange kunstnere, arkitekter og studerende.
 
Bydelens indbyggere er kendt som Trøjborgensere <ref>[http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=28814878582 Ægte Trøjborggenser | Facebook<!-- Bot genereret titel -->]</ref>.
Bydelen har et stærkt præg af selvstændighed fra resten af midtbyen, og er en by i byen, med et stærkt butiksliv med ca 100 butikker, biografen [[Metropol Århus|Metropol Aarhus]] med 5 sale (tidligere Palads og oprindeligt [[Palads Teatret (Århus)|Palads Teatret]]), og et indkøbscenter ([[Trøjborg Centret]]) <ref>[http://www.visitaarhus.com/danmark/da-dk/menu/turist/inspiration/ung-i-aarhus/byens-kvarterer.htm Byens kvarterer – Turistinformation om Aarhus – Visit Aarhus. Officiel turistportal til Aarhus<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
Bydelen har også et [[beboerhus]], Trøjborg beboerhus, som fungerer som et samlingspunkt med fællesspisning, forskellige danseklubber, Otaku Batsu Aarhus, Dansk-Russisk Forening ÅrhusAarhus og råder desuden over musikrum og øvelokaler, og der er jævnligt koncerter. <ref>[http://www.trojborg-beboerhus.dk/arrangementer.htm Trøjboer beboerhus<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
Bydelen har også en lokalradio, Trøjborg lokalradio, som sender fra beboerhuset <ref>[http://www.trojborg.dk/index.php/om-radio-trojborg Om Radio Trøjborg<!-- Bot genereret titel -->]</ref>.
 
Linje 23:
Flere har igennem tiden forsøgt at udgive en avis på Trøjborg. Bedst gik det med Trøjborg Avis, der udkom i perioden 1934 – 1969. I en lang periode trykt og udgivet af Trøjborg Bogtryk i Herluf Trollesgade 34.
 
Andre Trøjborg aviserTrøjborgaviser er:
 
Trøjborg Forretnings- Og Avertissementstidende.  Udkom hver anden torsdag november 1933 –
Linje 38:
'''Avis på internettet'''
 
Trøjborg havde i 2011 sin egen internetbaserede lokalavis – Trøjborg Avis – som fandtes på www.TrojborgAvis.dk.  Og på Facebook: https://www.facebook.com/trojborgavis
Trøjborg Avis – som fandtes på www.TrojborgAvis.dk.  Og på Facebook: https://www.facebook.com/trojborgavis
 
== Sporvogne ==
I [[1929]] udvidede [[Århus Sporveje|Aarhus Sporveje]] ved at forlænge det op gennem Tordenskjoldsgade til [[Marienlund]] ved [[Riis Skov]]; der blev anlagt en linje mere fra [[Banegårdspladsen (Aarhus)|Banegårdspladsen]] over [[Frederiksbjerg]] til [[Harald Jensens Plads]], en linje, der senere blev forlænget til [[Kongsvang]]. Den oprindelige linje fra [[Dalgas Avenue]] til Trøjborg blev udvidet til dobbeltspor; oprindelig var den kun enkeltsporet, med mange vigepladser på strækningen.
 
Sporvognsdriften i Aarhus blev nedlagt den [[6. november]] [[1971]].