Johannes Langkilde: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Opdateret arbejdsforhold.
Linje 1:
'''Johannes Langkilde''' (født [[3. juni]] [[1977]]) er opvokset i [[Hjørring]]<ref>[http://appetize.dk/portraet/johannes-langkilde-nordjysk-cirkushest-i-tv2-manegen/ Johannes Langkilde – Nordjysk Cirkushest i TV2-Manegen] 24/08/2012 Anders Bruun, Appetize nr. 19, </ref>, og er uddannet [[journalist]] fra Danmarks Journalisthøjskole i [[2004]] og har siden 2013 været ansat i [[Danmarks Radio]] som USA korrespondent med base i Washington.

'''<u>TV 2</u>'''

I 2004 blev han ansat på [[TV2 Nyhederne]]. Først på redaktionen i
Odense og efter et år på redaktionen i [[København]]. De første 2 år arbejdede han som reporter og blev i april [[2006]] ansat som studievært på [[TV 2 Nyhederne]]. Her ervar han i dag fast anker på 19 Nyhederne og fungererfungerede også vært på topmøder, debatudsendelser, valgdækning af dansk- og amerikansk politik, ved royale begivenheder og på årskavalkader.
 
'''<u>MUSIK</u>'''
 
Før journaliststudiet studerede han jazz på IMFP i Salon de Provence i Sydfrankrig fra 1996 til 1997. Herefter studerede han Film- & Medievidenskab på Københavns Universitet samt Statskundskab ved Aarhus Universitet frem til januar, 2000, hvor han begyndte journaliststudiet.
 
Johannes Langkilde er stadig aktiv amatørjazzmusiker.
 
'''<u>PRISER</u>'''
 
August 2007 vandt han prisen som årets TV talent ved den årlige TV Festival, og i marts 2010 vandt han
Billed Bladets læserafstemning som Årets Mandlige TV-vært.
 
'''<u>USA</u>'''
 
I 2009 blev han Marchal Memorial Fellow i den tværpolitiske transatlantiske tænketank, German Marchall Fund med hovedsæde i Washington DC.
Den 31. maj 2012 blev Johannes Langkilde udvalgt til at inteviewe den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, da hun var på statsbesøg i Danmark. Siden sommeren 2013 har han med sin familie været bosiddende i Washington, DC.
 
'''<u>FAMILIE</u>'''
 
Den [[16. juli]] [[2008]] blev han og hans kæreste forældre til drengen Andreas Emil. Den [[6. september]] [[2009]] blev han gift med sin kæreste gennem 6 år, Sisse Langkilde.