Nikolaj Koppel: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 4:
Koppel er søn af operasangeren [[Lone Koppel]] og pianisten [[John Winther (pianist)|John Winther]]. Han begyndte at spille klaver som treårig og optrådte som professionel fra 20-års alderen. Han er uddannet på [[Det Kongelige Danske Musikkonservatorium]], hvor han afsluttede i solistklasse. Herefter turnerede han som solist i [[USA]], [[Tyskland]], [[Australien]] og [[Skandinavien]].
 
Han imponerede i [[1998]] ved som den første danske pianist at indspille det pianistiske storværk [[Brahms]]' Klaverkoncert nr. 1 med [[DR Radiosymfoniorkestret|Radiosymfoniorkestret]] og [[Thomas Dausgaard]] ([[EMI]]).
 
I [[2000]] overraskede han ved at bebude, at han ville trække sig tilbage fra koncertlivet og være [[journalist]] i stedet. Som freelancejournalist var han tilknyttet [[Dagbladet Information|Information]], og i en årrække var han redaktør for tidsskriftet [[Euroman]]. Siden [[2005]] har han været været musikchef i [[Tivoli]]. I 2009 var han dommer på DR i talentshowet Talent 09.
 
Koppel var sammen med sin fætter, saxofonisten [[Benjamin Koppel]], initiativtager til cross-over-ensemblet [[Mad Cows Sing]] (der har udgivet to CDer, herunder "Cow Clash" på pladeselskabet ''cowbellmusic.dk''). Med det spillede han en lang række koncerter i årene 1996-2001, bl.a. i Carnegie Recital Hall i New York i USA.
 
Fra 20. januar 2010 til 28. april 2011 var han vært på [[DR]]s [[Aftenshowet]].