Knuthenborg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Omskriver afsnit om Safariparken
m →‎Knuthenborg Safaripark: uddybning og opdatering af information
Linje 3:
[[Fil:Knuthenborg enkesæde.jpg|thumb|Knuthenborg enkesæde omkring 1870]]
 
'''Knuthenborg''' er en gammel [[hovedgård]], som ligger på [[Lolland]] lige nord for [[Maribo]] ([[Hunseby Sogn]], [[Musse Herred]], [[Maribo Amt]]). Gården blev tidligere
[[File:Knuthenborg Safaripark - spisende giraffer.jpg|thumb|Girafferne samlet til fodring, hvor publikum kan følge med tæt på.]]
kaldt '''Aarsmarke''' og nævnes første gang i [[1372]]. Grevskabet ''Knuthenborg'' blev oprettet 2. marts [[1714]] og varede til 1919.<ref>[http://www.knuthenborg.dk/Om+Knuthenborg/knuthenborgs_historie Knuthenborgs historie]. Knuthenborg.dk. Hentet 19/2-2014</ref>
 
Hovedbygningen er opført mellem [[1865]] og [[1866]] ved [[H.S. Sibbern]] og udvidet i [[1885]]. Bygningerne er beliggende i Nordeuropas største [[park]]anlæg i engelsk stil og huser i dag [[Knuthenborg Safaripark]], der er en af de mest besøgte [[Turisme i Danmark|turistattraktioner i Danmark]].
Line 15 ⟶ 17:
{{uddybende|Knuthenborg Safaripark}}
 
'''Knuthenborg Safaripark''' er en dyrepark på godset Knuthenborg umiddelbart sydvest for [[Bandholm]] på[[ Lolland| Lollands ]]<nowiki/>nordkyst. Safariparken har flere end 1200 dyr fordelt på cirka 70 dyrearter. De lever frit i parken, der er opdelt efter områder svarende til deres leveområder. Parken er med sine op mod 230.000 besøgende om året en af de mest besøgte turistattraktioner i [[Danmark]] og det er Nordeuropas største safaripark.
Knuthenborg Safaripark tog sin begyndelse allerede i 1860, hvor man kunne besøge parken mod at købe billet. I 1950'erne oprettede man en dyrehave med [[sika]]hjorte, og i 1969 ankom en håndfuld eksotiske dyr til parken, hvilket blev starten på Knuthenborg Safaripark. Idag rummer parken mere en 1.000 dyr heribalndt [[Sibirisk tiger|sibiriske tigre]], [[giraf]]fer og [[næsehorn]] og den bliver besøgt at over 200.000 mennesker hvert år. Knuthenborg Safaripark er [[Nordeuropa]]s største [[safaripark]], og den er indrettet så man kører rundt i de forskellige områder i bil. Store dele kan også besøges til fods eller på cykel, mens områder med særligt farlige dyr som [[ulv]]e og [[Tiger|tigre]] kan kun besøges i bil.
 
Parken ejes og ledes af Christoffer Knuth, der er den nuværende lensgreve af Knuthenborg.
 
Knuthenborg Safaripark tog sin begyndelse allerede i 1860, hvor man kunne besøge parken mod at købe billet. I 1950'erne oprettede man en dyrehave med [[sika]]hjorte, og i 1969 ankom en håndfuld eksotiske dyr til parken, hvilket blev starten på [[Knuthenborg Safaripark|Knuthenborg]] Safaripark.
 
Knuthenborg Safaripark er [[Nordeuropa]]s største [[safaripark]], og den er indrettet så man kører rundt i de forskellige områder i bil. Store dele kan også besøges til fods eller på cykel, mens områder med særligt farlige dyr som [[ulv]]e og [[Tiger|tigre]] kan kun besøges i bil.
 
Knuthenborg Safaripark er i dag et moderne zoologisk anlæg og deltager i det internationale samarbejde for bevarelse af truede dyr og naturområder.
 
De eneste områder, hvor gæsterne må blive inde i bilen er i Ulve- og Tigerskoven samt på den Afrikanske [[savanne]]. I Abeskoven kommer gæsterne rundt ved hjælp af den såkaldte Abebus.
 
Knuthenborg Safaripark har et stort lege- og forlystelsesområde. Det ligger i Småland, og indeholder Danmarks største naturlegeplads, en stor vandlegeplads og den digitale Expedition Tiger. I 2014 indviede parken i forbindelse med åbningen Congo Splash.
 
Congo Splash er Danmarks højeste, længste og stejleste [[vandrutsjebane]], hvor gæsterne sejles rundt i både.
 
I 2005 blev parken tildelt fire ud af fem mulige stjerner af turistorganisationen [[Danske turistattraktioner|Danske turistattraktioner.]]
== Ejere af Knuthenborg ==