Sandrew Metronome: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved Granatäpple, fjerner ændringer fra Sandrewmetronome (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
Linje 1:
'''Sandrew Metronome''' Sandrew Metronome er et internationalt brand med en lang historie inden for underholdningsindustrien og rødder helt tilbage til 1930'erne.
'''Sandrew Metronome''' er et skandinaviskt filmdistributionsselskab, der blev grundlagt i [[1990]] ved en [[fusion (jura)|fusion]] af danske [[Metronome]] og svenske Sandrews.
 
I flere årtier var Sandrew Metronome et af Skandinaviens førende filmselskaber. Selskabets omsætning er historisk set blevet genereret ved, at man har distribueret sit indhold via traditionelle platforme, herunder biografer, video/dvd og tv. Sandrew Metronome ejede desuden biografer i Sverige, Danmark og Finland og var den næststørste biografkæde i Norden.
Virksomheden blev 1996 overtaget af [[Sandrews]] og norske [[Schibsted]] med hver 50 procent, men er siden 2006 et fuldt ejet [[datterselskab]] i Schibsted-koncernen. Frem til [[2006]] drev selskabet også [[biograf]]er i [[Finland]] og Danmark; Dagmar Teatret og [[Kinopalæet]], der begge blev solgt til [[Nordisk Film]]. Siden har man koncentreret om filmdistribution og varetager bl.a. distributionen af [[Focus Features]] og [[Warner Bros.]]' film i [[Skandinavien]]. I November 2010 blev det besluttet ikke at forlænge distributionsaftalen med Warner Bros hvilket betyder at selskabets afdeling for biografdistribution vil blive nedlagt i løbet af 2011, mens videodistributionen fortsætter med produktion og salg af titler fra bagkataloget.
 
I flere år var det Sandrew Metronome, der var nordisk distributør af [[Warner Bros.]] film, og de havde de nordiske rettigheder til film fra [[Focus Features]], [[Miramax]], [[Pathé]] og [[Lionsgate]].
I 2011 overtager [[Nordisk Film]] rettighederne til en masse af Sandrew Metronome film bl.a. [[Min søsters børn]] og 3000 andre titler.
Sandrew Metronome blev i 2013 afhændet fra Schibsted Media Group og opkøbt af en gruppe investorer.
 
Virksomheden er efterfølgende blevet repositioneret, så man i dag fokuserer på at udnytte og investere i underholdningsindhold til digitale distributionsplatforme.
 
Sandrew Metronome er indehavere af en bred palet af intellektuelle rettigheder og kommercielt fremgangsrigt og anmelderrost underholdningsindhold, herunder film, tv-serier og musik. Filmkategorien omfatter blandt andet prisbelønnede kvalitetsfilm som [[Der Untergang]], [[The Queen]], [[Lost In Translation]], [[The Phantom Of The Opera]] og [[Volver]].
 
Schibsted solgte Sandrew Metronome 2013 till et selskab investerare.
 
==Eksterne henvisninger==
* [http://www.sandrewmetronome.secom/ Sandrew Metronomes hjemmeside]
* [http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2011/01/03/114757.htm?rss=true/ Min søsters børn lever videre hos Nordisk Film]