Sort/Hvid (teater): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjede Kategori:Etableret i 1972 ved hjælp af Hotcat
Fakta indtastet af Sort/Hvid selv, der opdaterer wikipediaoplysningerne. Fx er der ikke længere noget, der hedder Kafcafeen, og profilteksten for ledelsen var ikke opdateret.
Linje 7:
}}
'''Sort/Hvid''' (tidligere '''CaféTeatret''') blev oprettet i 1972. Teatret ligger i [[Skindergade]] i [[København]].
Teatrets repertoire består af nye danske stykker og danske premierer på nyere udenlandske stykker. Der spilles som regel 4-8 forskellige stykker på en sæson.
 
'''Historie'''
Ud over selve teatret omfatter Sort/Hvid Kafcafeen, der har selvstændigt program med enkeltstående optræden, debatmøder og lignende.
 
Sort/Hvid har en lang historie bag sig, grundlagt i 1972 som CaféTeatret med en ambition om at skabe en dansk scene for eksperimenterende fransk dramatik.
 
Gennem årene har CaféTeatret spillet en central rolle i dansk teater. Teatret har ikke bare produceret væsentlige og kontroversielle forestillinger, men har også været opsøgende i forhold til den nye udenlandske dramatik og været toneangivende i forhold til udviklingen af nye sceniske formsprog.
 
Det nye profilskifte fandt allerede sted, da [[Christian Lollike]] og Laura Ramberg overtog ledelsen 1. juli 2011 med en ambition om at skabe samtidsrelevant scenekunst og et teater med et internationalt udsyn. Siden har teatret gennemgået en større kunstnerisk forandring og markeret sig markant i både ind- og udland, blandt andet med forestillingerne ''Projekt Landbrug'', ''Manifest 2083'', ''SKAKTEN'', ''All My Dreams Come True'' og ''Nationalismens apostle''.
 
'''Ledelse'''
 
'''Christian Lollike, '''<em>kunstnerisk leder<br>
</em>Uddannet dramatiker fra Dramatikeruddannelsen v. [[Aarhus Teater]]. Husdramatiker og – instruktør på Aarhus Teater 2005-2011. Mentor for Dramatikeruddannelsen indtil 1. juli 2011, hvor han tiltrådte stillingen som kunstnerisk leder af Sort/Hvid, dengang CaféTeatret. Indstillet til Årets Reumert flere gange og modtog prisen som Årets Dramatiker ved prisuddelingen i 2013.
 
'''Laura Ramberg, '''<em>administrativ leder<br>
</em>Uddannet produktionsleder fra Statens Teaterskole og bachelor i dramaturgi fra Århus Universitet.
Projektleder for Hopenhagen LIVE 2009, Københavns Kommunes kulturprogram på Rådhuspladsen under FN Klimamødet COP 15. Tidligere ansat som producent på Malmö Stadsteater.
 
== Eksterne henvisninger ==