Radar: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Jeg har ændret Billedteksten til Billedet af LW-08 radaren fra Mecklenburg-Vorpommer, til den korrekte betegnelse: Luftvarslingsradar, og ikke Fly-radar. en Fly-radar er, som ordet også mere end antyder, en radar der sidder på et fly.
m typo
Linje 23:
De første radarer udvikledes lige før og under [[2. verdenskrig]], først som en stationær radar, der kun kigger i én retning. Senere, da man teknisk kunne komme så højt op i frekvens at antennen blev tilpas lille, kunne man skabe den roterende antenne.
 
En radar behøver ikke kun at kigge i vandret plan. I en [[højdefinder]] svinger parabolen i én [[kompasretning]], men med vandret og lodret som yderpunkter. Således findes [[flyvehøjde]]n på target. Moderne radarsystemer til flytrafikkontrol er dog 3-dimensionelle.
 
En [[GCA]]-radar (Ground Controlled Approach) har 2 antenner, der 'kigger' ud langs landingsbanen mod det landende fly. Antennerne bevæger sig i en smal vinkel i h.h.v. vandret og lodret plan. Så kan flyvelederen bestemme flyets position helt nøjagtigt og dermed dirigere piloten ned i tåget vejr v.h.a. radiokommunikation. Systemet er lidt på vej ud, men benyttes stadig som back-up-system indenfor militærflyvning, da det blot kræver at flyet har én virkende radio tilbage.