Richard Sorge: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
No edit summary
Linje 3:
'''Richard Sorge''' ([[22. september]]/[[4. oktober]] [[1895]] i [[Adjikent]], [[Baku]] - [[7. november]] [[1944]] i [[Toshima]], [[Tokyo]]) var en tysk [[kommunist]].
 
Sorge blev født ensom tysk [[statsborger]] i det sydlige [[Rusland]] i dagens [[Aserbajdsjan]]. Han deltog som soldat i [[1. verdenskrig]] og blev overbevist [[kommunist]]. Han var medlem af det tyske kommunistparti fra [[1919]], og det sovjetiske kommunistparti fra [[1925]]. Han modtog undervisning af [[Komintern]] i [[Moskva]] og arbejdede som [[spion]] for [[Sovjetunionen]] i Kina. Sorge blev [[1929]] rekrutteret af [[Den Røde Hær]]s 4. afdeling, som var Sovjetunionens militære udenrigs[[efterretningstjenste]]. Han var som mange andre udenlandske kommunister blevet rekrutteret af udenrigsefterretningstjensten.
Samme år blev han sendt til [[Shanghai]] i [[Kina]], hvor han i de første år samarbejde med en anden sovjetisk agent, danskeren [[Georg Laursen]] (Georg Moltke), som optrådte som [[tæppe]]handler og [[købmand]], men da dokumenterne om dem i russiske arkiver stadig er hemmeligt stemplede er deres konkrete virksomhed ukendt.