Pui Ling Lau: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjernede Kategori:Personer fra Hong Kong ved hjælp af Hotcat
No edit summary
Linje 4:
Pui Ling Lau er [[cand.jur.]] fra [[Københavns Universitet]] fra [[1992]]. Efter endt uddannelse blev hun ansat som [[fuldmægtig]] i [[Justitsministeriet]] og senere [[Udenrigsministeriet]]. I [[1995]] var hun 1. ambassadesekretær ved Danmarks ambassade i [[Stockholm]]. I [[1998]] blev hun udlånt til [[Statsministeriet]], hvor hun var [[ministersekretær]] for [[Poul Nyrup Rasmussen]] ([[Socialdemokraterne|S]]) og fra [[2001]] ministersekretariatschef. Ved [[Folketingsvalg 2001|regeringsskiftet i 2001]] fortsatte hun som chef for ministersekretariatet for [[Anders Fogh Rasmussen]] ([[Venstre|V]]), hvor hun bl.a. medvirkede under Danmarks EU-formandskab i andet halvår af [[2002]].
 
I [[2003]] blev Pui Ling Lau [[kontorchef]] i Udenrigsministeriets juridiske tjeneste, og i foråret [[2004]] blev hun udlånt til [[Hofmarskallatet]], hvor hun var leder af bryllupssekretariatet, der blev oprettet i forbindelse med [[Kronprins Frederik]] og [[Kronprinsesse Mary]]s bryllup. Efter brylluppet i maj fortsatte Pui Ling Lau som [[Margrethe 2.|DronningH.M. MargrethesDronningens]] sekretariatschef i Hofmarskallatet. Hun blev i [[2007]] ansat som Vice President, direktør for public affairs og kommunikation i [[Københavns Lufthavne]] A/S. I [[2009]] blev Pui Ling Lau direktør i Lindø Offshore Renewables Center. Pr. [[1. september]] [[2010]] valgte Pui Ling Lau at vende tilbage til [[centraladministrationen]] og blev udnævnt til Ambassadør for Handelspolitik og Global Public Affairs i [[Udenrigsministeriet]] og senere chef for hhv. Kontoret for Nordeuropa og USA/Canada/Arktis i Udenrigsministeriet Pr. [[1. maj]] [[2014]] er hun tiltrådt som [[COO]] i den erhvervsdrivende fond [[Realdania]].
 
== Tillidshverv ==
Pui Ling Lau er bestyrelsesmedlem i [[DJØF]], har siden 2011 været bestyrelsesmedlem i [[Fonden for Dansk-Svensk Samarbejde]] og var fra 2010-2014 til 2014og bestyrelsesmedlem i [[Fonden for Dansk-Islandsk Samarbejde]] 2010-2014. Siden 2009 har hun været medlem af bestyrelsen i CRESEA A/S.
 
Pui Ling Lau blev 2007 [[Dannebrogordenen|Ridder af 1. grad af Dannebrog]] og er også dekoreret med [[Nordstjerneordenen]].