Simon Mathew: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjer Commonscat - kategori på Commons har samme navn som artiklen.
m Uddannelse og civilstand
Linje 22:
|Hjemmeside =
}}
'''Simon Mathew''' er nyuddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2014 og er derudover en [[Danmark|dansk]] sanger.
 
Simon har, efter sin karriere som sanger, taget en fire-årig uddannelse som skuespiller, og har sin debut i Rolling Stones Teaterkoncert i efteråret 2014. Her viser han sit store talent inden for skuespil blandet sammen med det sangtalent vi har mødt før.
Han fik sin debut i [[2005]], da han vandt [[TV 2]]'s talentkonkurrence ''[[Scenen er din]]'', og samme år udgav han sit debutalbum. I [[2007]] nåede han finalen i TV 2-programmet ''[[Vild med dans]]'', og i 2008 vandt han [[Dansk Melodi Grand Prix]] med sangen "[[All Night Long]]", og repræsenterede Danmark i [[Eurovision Song Contest 2008]]. Han har desuden spillet med i den nye udgave af ''Skammerens datter'' (2012) på [[Østre Gasværk Teater]].
 
Han fik sin debut i [[2005]], da han vandt [[TV 2]]'s talentkonkurrence ''[[Scenen er din]]'', og samme år udgav han sit debutalbum. I [[2007]] nåede han finalen i TV 2-programmet ''[[Vild med dans]]'', og i 2008 vandt han [[Dansk Melodi Grand Prix]] med sangen "[[All Night Long]]", og repræsenterede Danmark i [[Eurovision Song Contest 2008]]. Han har desuden spillet med i den nye udgave af ''Skammerens datter'' (2012) på [[Østre Gasværk Teater]]. I 2013 spillede han med i Idioterne på Det kongelige Teater.
 
Han valgte at forfølge en karriere inden for musikken efter hans ansøgning om at blive politibetjent blev afvist.
 
Trods sit [[Engelsk (sprog)|engelsk]]klingende navn, er Simon Mathew født og opvokset i [[Hirtshals]], [[Nordjylland]] i en musikalsk familie. Sammen med søstrene [[Rebekka Mathew|Rebekka]] og Sabina har han optrådt med bandet Mathews. Han har også to andre søskende, Andreas og Maria. Simon Mathew er kærester med skuespilleren Anne Plauborg.
 
== Diskografi ==